Dziś w celowniku był reportaż o pielęgniarkach zatrudnionych w domach starców przy ciężko chorych ludziach.Od nowego roku PO likwiduje etaty pielegniarskie w tych domach.Pielęgniarki środowiskowe zajmujące sie cięzko chorymi ludżmi miały dotychczas 10 chorych po likwidacji etatów 1 pielęgniarka będzie na 3 tys chorych.Niedługo nas chyba zaczną usypiać jak zachorujemy albo przekroczymy 60 -70 rok życia .Co wy moi drodzy o tym myslicie!!Co PO jeszcze nam wymyśli.
ja nie wiem co to za problem. przecież zeby do takiego domu trafić trzeba mieć niezłą emeryturę, a skoro nasze obecne sa fatalne, mają być jeszcze gorsze to i w domach opieki nie będzie komu przebywać. a po co wtedy pielęgniarki?
Talar ma racje.Teraz wszystko do tego zmierza.Liczy się młodość, stary, schorowany człowiek jest niepotrzebnym balastem.Dlatego tak walczą o eutanazję.Zapomina się tylko o tym, że każdego to czeka.Rząd udaje, że problemu nie widzi.Nieciekawie to wszystko wygląda.
Ja też to oglądałem.Talar się nie przesłyszał.
Do wieku emerytalnego mało kto dożyje w tym stresie i jak sie wydaje dobrobycie bez pracy .
I o to chodzi. Dlatego chcą wydłużyć czas pracy do 67 roku życia dla kobiet i mężczyzn. Wtedy nasza ciężko zarobiona kasa na emeryturę zostanie w budżecie państwa, a nie będzie nam wypłacana. Przecież ci na najwyższych stołkach muszą godnie zarabiać, plebs jest ważny TYLKO przed wyborami.
Głosować na PARTIĘ OSZOŁOMÓW!Przepraszam na P O.
Glosuj na PIS a skonczy sie kolesiostwo i wezma wszystkich kombinatorow i bylych komunistow za pysk
Od 2010 będą likwidowane etaty dla pielęgniarek z opieki paliatywnej. Dla ludzi chorych to będzie koniec, no bo kto im pomorze ?zostaje rodzina, a jeśli ktoś jej nie ma ? zostaje się modlić do PANA BOGA aby ukrócił cierpienia i przyjął pod swoją opiekę.
Skończy się kolesiostwo, a zacznie braterstwo:)))
Sorry, ale nie jest to moja ulubiona partia. Pisząc,że nie mam na kogo głosować, miałam na myśli jakieś konkretne nazwisko.
"Last Christmas" Wham wprowadzi Was w lepszy nastrój ;) polecam ,mnie jakoś dziś opętało... :)))