Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

PG nr 3 w Ostrowcu Św.

Ilość postów: 115 | Odsłon: 27990 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 19

Odp.: PG nr 3 w Ostrowcu Św.

chodzilam do tamtego gimnazjum ale przepisalam sie po 2 miesiacach bo bardzo niska srednia szkoly i poziom ;/ polecam gimnazjum nr 1

Gość_viktoria
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: PG nr 3 w Ostrowcu Św.

w wynikach po egzaminie gimnazjalnym niewiele odbiegało od PG1

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

pg-2 najlepsze .Nie kupa ciołków.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Jestem absolwentką PG 3. Uważam, że to bardzo fajna szkoła i bardzo mile wspominam zarówno nauczycieli jak i kolegów z klasy. Teraz trochę nauczycieli odeszło i przyszło nowych z tego co słyszałam. Wiem tyle, że za moich czasów było super!

Gość_...
            Zgłoś
            Odpowiedz

super szkola

Gość_ania
              Zgłoś
              Odpowiedz

Jestem absolwentką, obecnie uczennicą LO. Uważam, że w PG3 panowała bardzo przyjazna atmosfera. Jeśli stawiają Państwo na dyscyplinę, kontrolę nad dzieckiem i na bardzo dobre wyniki w nauce to nie polecam, bo najzwyczajniej w tak ogromnej szkole nie da się "ogranąć" wszystkich ale jeśli macie zaufanie do dziecka i jeśli wasze dzieci mają aspiracje aby zaistnieć, rozwijać się artystycznie bądź sportowo to jak najbardziej polecam. Szkoła organizuje wyjazdy na plany filmowe, wymiany międzynarodowe, co nie jest spotykane w innych "mniejszych" szkołach. Dzieci na prawdę mają szansę wybić się i być kimś. Jeśli Wasze dziecko ma pasje to trójka jest naprawdę odpowiednią szkołą do realizowania ich. Szkoła jest b. dobrze wyposażona, jak na nasze ostrowieckie realia, równie dobrze można ją porównywać z placówkami np w stolicy. Szafki, tablice multimedialne, b. dobrze wyposażony sprzęt sportowy. Może piszę o tej szkole w samych superlatywach, ale bardzo miło będę wspominała te kilka lat spędzonych w trójce.

Gość_kasia
                Zgłoś
                Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 97

Zdaje się, że i PG nr 1 nie sprostało Twoim "wymaganiom", bo z pisownią (interpunkcją) słabiutko... Tam też nie nauczyli?

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 26

Według mnie to świetna szkoła !!! Chodzę w tej chwili do niej i nie wyobrażam sobie ,by gdzieś indziej chodzić.Miła atmosfera,nauczyciele świetni,w szkole czysto,schludnie,każdy ma osobną szafkę.Sale wyposażone w tablice multimedialne ,nowe komputery.Nauczyciele bardzo dobrze przygotowują do egzaminów i do poziomu liceum.

Jeśli ktoś poleca PG 2 to powodzenia ...

Niski poziom,zadymione łazienki,nauczyciele niemili.

Piją,palą,ćpają.

Gość_Ulotka
      Zgłoś
      Odpowiedz

Kto przygotowuje, to przygotowuje, reszta tylko przychodzi wpisać temat do dziennika. A co się dzieje na lekcjach? Skandal! Nauczyciele nie panują nad klasą, wiele razy nie da się prowadzić zajęć. Nauczyciel ucisza przeszkadzających, a my, którym zależy na nauce..., pozostawieni sami sobie. Na klasówkach ściąganie na całego. Nauczyciele udają,że nic nie widzą. I wszyscy mają dobre oceny. A propos tych nowinek technicznych w szkole: szafki, które otwierają się , gdy mocno pociągniesz, stąd wielokrotnie zabierano uczniom rzeczy, ciasno, nie można dostać się do własnej szafki, zawsze jakiś starszy musi dokuczyć młodszemu, a nauczyciele znowu udają,że nie widzą... A tablice multimedialne i ten nowoczesny sprzęt..., cóż trzeba go umieć używać. I tak moim zdaniem,( mimo,że mam tylko 15 lat, a więc jestem z pokolenia komputerowców, internetowców)tradycyjny sposób nauczania jest bardziej efektywny. Cóż,żałuję że jestem w PG3, ale mieszkam tak blisko. Dobrze,że to już klasa 3. Tylko zajęć popołudniowych dużo, korki z matmy, fizyki i angielski- też kiepsko na lekcjach. A, jeszcze jedno. Fajnie jest kończyć zajęcia o 16.00 i zaczynać o 10.40

Gość_żal PG3
        Zgłoś
        Odpowiedz

Jak pójdziesz do szkoły średniej to będziesz płakał za tym gimnazjum ...

Gość_ktoś
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 29

A co sądzicie o naucycielach od matemattematyki w tek szkole??

Gość_Mila
      Zgłoś
      Odpowiedz

Pani Olech!Za mojej 'kadencji' w tej szkole przeklinałam ją na wszystki świętości,taka była wymagająca.Dziś za nią tęsknię , powiem szczerze,że dzięki niej zaczęłam uczyć się matematyki, co prawda z przymusu,ale jednak!A szkoła? Hm ,jako absolwentka a obecnie uczennica LO nie polecam.Jest wielu dobrych pedagogów (np.Pani Piotrowska-na jej lekcje zawsze chodziło się z przyjemnością,przemiła kobieta!,pani Olech-która potrafi nauczyć,pani Kucharczyk,pani Bek... i tak jeszcze by się coś znalazło)Natomiast atmosfera w szkole nieprzyjemna, autorytetem są tu puste pannice,które nie zdają po parę lat a 'rządzą' w szkole swoim terrorem , besztającymi spojrzeniami ,ach nieraz się bało na takie spojrzeć ,pamiętam!Jednakże patrząc na szkoły gimnazjalne w Ostrowcu moim zdaniem PG3 zajmuje dość mocną pozycję.

Gość_human
        Zgłoś
        Odpowiedz

:) szkoła genialna ale są takie uczennice lalunie wytapetowane i co nie zdaja po kilka lat i się uważają za najmądrzejszcze . Ja jestem apsolwentką tego gimnazjum nauczyciele świetni naprawde :) i przemili :) polecam :)

Gość_ania
          Zgłoś
          Odpowiedz
13 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -