Pani Renata zniechęca do nauki historii, nie opowiada żeby za chęcić ucznia a wręcz przeciwnie.
Najlepszym nauczycielem w pg3 jest Pan Łagoda. Jest nauczycielem z prawdziwego zdarzenia, z powołania. wysportowany i ćwiczy z uczniami a nie tak jak pozostali dadzą piłke i grajta. taka jest prawda.
Najlepsza jest tam Pani psycholog z teatralnym makijażem i wieczorowym tapirem na głowie. Odnosi się wrażenie, ze myśli tylko o swojej urodzie i ciuchach (lwica bazaru), co zresztą u nauczycielek dość częste.
Jak uczeń z problemami, zakompleksiony mógłby zwrócić się do takiej nieprzystępnej z aparycji i wyglądu osoby. Myślę, że rolą dyrektora w szkole jest również temperowanie gwiazdorskich zachowań swojego zespołu, bo nauczyciel powinien swoim wyglądem budzić szacunek i zaufanie ucznia.
Zasada "więcej być niż mieć" byłaby w tym zawodzie jak najbardziej na miejscu.
A nie wiesz o tym, że nie ocenia się ludzi po wyglądzie?
Do gościa z 20:21 W tym przypadku idzie wszystko w parze. Dzieci najpierw odbierają oczami, więc wygląd albo przyciąga, albo onieśmiela. Pedagog szkolny czy też psycholog musi budzić w dziecku chęć otworzenia się. Jest to bardzo ważne szczególnie u dzieci z poważnymi problemami życiowymi.
a gdzie mamunia i tatuń ?? Problemy życiowe..?! chyba jak palić ???
Gościu_ adent z 21:32: Myślę, że - sądząc po wypowiedzi - nie jesteś godnym adwersarzem w tak poważnych kwestiach .... )).
W świecie idealnym instytucje wychowawcze, resocjalizacyjne (w tym pedagog szkolny, psycholog, kurator itp) nie byłyby potrzebne.
Nie upraszczaj człowieku w sposób prymitywny problemu, który zawsze występuje w mniejszym lub większym stopniu w społeczeństwach i nie jest możliwy do wyeliminowania.
I po to szkoli się ludzi, aby pomagali rozwiązywać problemy, a nie występować w roli tzw. paprotki na dodatek dobrze płatnej.
Chodzę do tego gimnazjum już trzy lata, od zawsze słyszałam same dobre rzeczy o tej szkole. Zdecydowałam się i teraz nie wyobrażam sobie nauki gdzie indziej! :)
Szkoła super, nauczyciele wymagający (w dobrym tego znaczeniu), pomagają i wspaniale tłumaczą. Jeżeli ktoś nie za bardzo coś rozumie bo nie każdy jest geniuszem ze wszystkich przedmiotów jest wiele dodatkowych zajęć, kółek itp. Przygotowania do testów np. gimnazjalnych też są na wysokim poziomie. Wszystko dla ucznia, ważne by to umiał i w szkole czuł się świetnie:) Z każdym można się dogadać, bywają też sytuacje że ktoś jest zagrożony to już zależy od ucznia, wtedy nauczyciele bardzo się starają i dają wiele szans na poprawe! Nie wszędzie nauczyciele są tacy pomocni. Ogólnie jestem bardzo zadowolona ze szkoły, jeżeli ktoś się waha to szczerze polecam!
ps. Nauczyciele od w-f'u też są super, pisze to ponieważ wiele osób na nich narzeka. A moge powiedzieć, że w innych szkołach jest dużo gorzej !
Pan Jasiński ma z nami zastępstwo,super gość i tylko szkoda ,że nie uczyl nas wcześniej wf-u.Poznała wreszcie co to fajny i przyjemny wf.
No własnie.! to jest prawda , rzuci piłke i grajcie sobie dzieciaczki!
Obecnie uczę się w tym gimnazjum i jestem bardzo zadowolona. Nauczyciele świetni. Szczególnie Pani Bimek, która jest moją wychowawczynią i P. Kępczyńska od w-f.Teraz nie wyobrażam sobie nauki w innej szkole
http://pg3.ostrowiec.pl/gimbusnews-tv-film.html?id=75&tytul=21-03-2014-pg-3-jak-u-nas-jest
ta,same orły i ominibusy - szczegolnie ci co tak namietnie palą pety obok szkoły pochowani pod rozciągnietymi kapturami
cudowne gimnazjum 3 i co może co kosmos ?? Tak się u nas dzieje i tak jest !!! film mówi za siebie BRAWO !!!
Najlepsze gimnazjum w powiecie ostrowieckim. Nie ma u nas takiej patologi jak w pg4, pg1 czy pg2 nie wspominając o innym gimnazjum z Ostrowca. Uczniowie bez problemów mogą na przerwach wychodzić do lidla i nie są siłą zatrzymywani w szkole. Mają własne szafki w szatniach do których mieszczą się ubrania i inne akcesoria a nie tak jak w innych szkołach. Mili i wymagający nauczyciele przyczyniają się do tak świetnych wyników. Ale jeśli nie chcesz się uczyć to się nie ucz najwyżej nie zdasz :D
Co ty bredzisz? To u nas w pg4 nie ma patologii, ja się przepisałam z pg 3, bo o mało nie skończyłabym źle ze względu na towarzycho, ale odnalazłam się i jest ok wreszcie. Rodzice zadowoleni, a ja mam super stopnie, chociaż sporo trzeba kuć. Ale takich nauczycieli jak tu to ze świecą szukać. A mam porównanie już