trzeba by złatwic 1sza grupę, znacie kogos, kto moze pomóc?
Wolne żarty,ale nie chce mnie się wierzyć w to co pisze autor wątku.Jak niskie musiał by mieć zarobki,a znam ludzi w podobnym wieku i po zawale serca ,że mają coś koło 1000zł.
a może nie pracował jakiś czas, więc dochody w sumie miał bardzo małe, nie obarczaj brakiem wiery nieszczęścia ludzkiego - to bardzo podłe nie wierzyc w czyjś dramat
taka nasza rzezcywistość- człowiek chory musi poprostu zdychać powoli, bo to co dostaje wzamian za ciezką prace przez tyle latie nie liczy- za mało żeby żyć a za dużo żeby umrzeć. choroby nie wybieraja a zapewne pan lub pani orzecznik na komisji wcale sie nie przykładali do zaopiniowania właściwie chorego człeka a tylko popatrzyli w papiery i dziekuje i do widzenia było - gdzie godnośc ludzka?ja tez jestem prawie głuchy z 3 grupa- ale renty mi nie dali- podobno jestem zdrów jak ryba a że głuchy? cóż życie- jeszcze nie umieram- na wózkach inwalidów UZDRAWIAJĄ to ja jestem jeszcze ok.ludzie - co za kraj w którym żyjemy?a gdzie pomoc od państwa tak reklamowana? gdzie sa instytucje potrzebne do tegio?rozumiem - demokracja - silniejsi górą ale kiedys tez bedą schorowani i życze im żeby nie spotkało ich podobne podziekowanie społeczenstwa.
Ale akcje charytatywne wszedzie są tylko obywatelami niema kto sie zając i udzielic wsparcia,znam że tak powiem zruba, który jest zdrowy silny jak koń i tez ma grupe inwaldzka bo ma znajomosci ,no i potrzebna była mu żeby podjac pracę ,to tylko tak w naszym kraju może być
humorystycznie ,to tylko na przebieranie pierza ,a tak poważnie, to wlasnie jest przerazajace człowiek placi prze tyle lat skladki na ten kraj i urzedasów ( ja ma 24 pracy),w wyniku jakiegos nieszczescia nie mozesz liczyc na minimum by przezyc nie mwoiac o ewentualnym leczeniu.to jest poprostu straszne.To samo jest z eneryturami po 50 latach pracy powiedza mi ze nie ma kasy bo niby jest maly przyrost naturalny -banda złodziei ,przeciez to co wplace przez 50 lat na wlasne konto zylbym z tego jak pan Swoje zlodziejstwo przyrostem tl;umacza .
I tak bedzie, bo kto niby bedzie na to robił?jak bedzie kilka razy mniej płacacych niz emerytów, niepowinno sie płacic zadnego zusu,i kazdy wtedy by sobie sam opłacał wszystko i byloby ok,jeden całe życie sie leczy drugi płaci tyle samo i wypadnie mu raz na dwadziescia lat pójśc do lekarza i jeszcze niejest załatwiony tak jak powinien
A tak to wogóle jest teraz prawo dżungli,co zyskalismy porównujac poprzedni ustrój bałagan i bezrobocie?nic dobrego własnie sa tego przykłady ,dawniej ludzie nie grzebali po śmietnikach a teraz tak, i to nie alkoholicy tylko poprostu im brakuje na chleb