http://www.pup.ostrowiec.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=12&Itemid=41
Aktualne oferty stażu w Ostrowcu
19-10-2009r.
L.p.
Stanowisko pracy
Wykształcenie / wymagane
kwalifikacje
Liczba miejsc
1.
Fryzjer
Zawodowe, średnie
1
2.
Magazynier
Średnie, prawo jazdy kat. B
1
3.
Pracownik biurowy
Wyższe- ochrona środowiska lub średnie
3
Bliższych informacji uzyskać można w pokoju nr 1
Szukam na staż osoby z zainteresowaniami dziennikarskimi - głównie sport oraz turystycznymi. Praca w biurze i w terenie. Wymagane: posiadanie internetu i komputera w domu.
zerknij dzis na strone urzedu pracy pojawilo sie chyba 3 nowe oferty>
czy znane sa oferty stażowe na rok 2011/12
chyb jeszcze na to za wczesnie przypuszczam ze najwczesniej konicstycznia poczatek lutego
a wtym roku są jeszcze pieniądze na staż. czy na staż można się od tak dostać czy trzeba mieć znajomości np. do szkoly ,urzędu w Ostrowcu Św. Ktoś załatwial sobie staż w/w instytucjach
Jakie pieniądze o czym wy mówicie . Dzwoniłam i staże są tylko te, które widnieją w PUP. W przypadku kiedy teraz pracodawca chciałby przyjąć na staż na dowolne stanowisko- pieniędzy nie ma. Pracodawcy zmuszani są do zadeklarowania się w lutym każdego roku, że chcą mieć stażystów. To jest jakieś chore. Albo zostałam wprowadzona w błąd przez urzędniczkę PUP?
Bo już w tym roku szanse na staż są nikłe, pieniędzy było bardzo mało.
to chyba zostałaś wprowadzona w bład bo moja znajoma poszła na staż dwa tygodnie temu. to coś jest nie tak o co tu chodzi
Jutro dzwonię. A po rozmowie poprosze o nazwisko pani(a), która udzielała mi informacji. Mam bardzo przykre doświadczenia jeżeli chodzi o kompetencje (w udzielaniu informacji) pracowników tej jednostki.
NIE- nie podaruje im tego,dlatego, że pracodawca zgodził się na przyjęcie na staż a oni, kiedy dzwoniłam dwa tygodnie temu, powiedzieli że nie ma takiej możliwości nawet wtedy gdy o staż występuje dany pracodawca. Powiedzieli, że jest już za późno.
ale gadacie głupoty. wszyscy nie macie sprecyzowanych informacji, a już koty wieszacie. W tym roku UP miał ok. 1/3 środków na staże w porównaniu z rokiem poprzednim. Były bodajże 3 tury przyjmowania wniosków od pracodawców i podpisywania umów o staż. Ostatnie rozdanie było w sierpniu. Jeśli mnie pamięć nie myli pracodawcy bodajże do 19 sierpnia musieli w UP. zgłosić zapotrzebowanie na stażystę. Także większość osób z tej tury rozpoczęła staż na przełomie sierpnia i września. A pieniążków w tym roku już nie będzie. Czaem wartałoby zapytać, albo gazete poczytać.
widze ze szczytem marzen jest dostanie stazu - gratuluje, a urzad pracy powinien szukac pracy a nie oferowac jakies staze