Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

A nie mówiłem! Po wyborach chcą zabrać 500+! Cymański się wygadał!

Ilość postów: 31 | Odsłon: 853 | Najnowszy post
  • A nie mówiłem! Po wyborach chcą zabrać 500+! Cymański się wygadał!

Jest kilka, może 10 proc., obywateli, którzy żyją dobrze lub bardzo dobrze i bez 500 plus - mówi Tadeusz Cymański, wiceprzewodniczący sejmowej Komisji Finansów Publicznych, w rozmowie z „Forbesem”. Według niego tacy ludzie nie powinni mieć prawa do świadczenia. Polityk Prawa i Sprawiedliwości uważa, że progi dochodowe powinny być wprowadzone także w innych świadczeniach społecznych. I tłumaczy, skąd wziąć pieniądze na zasypanie wyrwy w finansach publicznych spowodowanej wybuchem pandemii koronawirusa

Gość_HAHAHA
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: A nie mówiłem! Po wyborach chcą zabrać 500+! Cymański się wygadał!

https://www.forbes.pl/gospodarka/koronawirus-a-finanse-publiczne-tadeusz-cymanski-o-500-plus-13-emeryturach-budzecie-i/vbg9pwb?utm_source=fb_forbes&utm_medium=social&utm_campaign=fb_redakcja&fbclid=IwAR3M_bW-pyIYZ3hoBHHfh8tugHpk0DtHBhgJOj38gfvJXFjDz54a8mogfCg

Gość_HAHAHA
      Zgłoś
      Odpowiedz

Trzaskowski głosił zwycięstwo mamy w kieszeni. Co z tego wynika. Co drugi to dureń.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

POPIERAM WYPOWIEDŹ CYMAŃSKIEGO. Ludzie bogaci nie powinni pobierać 500+. Sami niestety nie maja na tyle honoru, aby zrezygnować. Potrafią jedynie pluć na PIS.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Nie zdziwię się jak wszystkim zabiorą XD ale będzie kwik pisowców.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Kto by szanował przekupnych niewolników. Bardzo dobrze, tak trzymać towarzysze z PISu.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 15

Odp.: A nie mówiłem! Po wyborach chcą zabrać 500+! Cymański się wygadał!

Ale dlaczego nie powinni, odprowadzają największy podatek, dlaczegoma nie należeć się jego częściowy zwrot? Nie jestem w tej grupie 10 % ale taki tok rozumowania wydaje mi się logiczny. Wszyscy pracujący się na to składają, dlaczego ten kto dokłada najwięcej ma być pominięty.

Gość_Gość J.
            Zgłoś
            Odpowiedz

Właściwie to racja. Nikt nikomu nie zagwarantuje powodzenia na wieki.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 25

12:44 od jakiej kwoty zaczyna się bycie bogatym?

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

jak masz na coś więcej niż mirabelki i szczaw

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

23:50-czyli wychodzi na to, że Polacy od zawsze są bogaci, bo ilu brakowało na szczaw i mirabelki? :) Gdybyś byś mądrzejszy to możesz byś zrozumiał wypowiedź Niesiołowskiego.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 27

Mają tyrać wg ciebie na nieróbstwo aż zdechną tak

A może kryterium dochodowe Ok ale dla pracujących 500+

Nie pracujesz do mopsu

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

Należy:

zabrać najbogatszym, reszcie zwaloryzować.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

O chociażby gościu 13:19. U bogatych na dzietność 500+ też nie wpływa. Nie ma więc najmniejszego uzasadnienia, aby w tej formie był wypłacany.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 17

Absolutnie. Żadnej waloryzacji. Niech piją piwo, które naważyli. Poza tym bogatym należy się tak samo jak innym. W końcu oni płacą więcej niż inni na ten program.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Zgoda

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 9

On mówił o najbogatszych. Niech im zabierają.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Niech zabiorą wsxystkim.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -