Uważaj, zaczyna się wielkie łupienie Polaków.
Tak zmasowanej akcji w historii Poczty Polskiej jeszcze chyba nie było. Pocztowcy rozpoczynają obławę na wszystkich, którzy do tej pory unikali płacenia abonamentu radiowo-telewizyjnego.
W szybkim egzekwowaniu należności pomagają urzędy skarbowe, które w sprawie abonamentu mają być bezlitosne.
Skarbówka otrzymuje już od poczty tytuły wykonawcze pozwalające na ściąganie zaległości, które sięgają niekiedy nawet ponad 1600 złotych - pisze radomski dziennik "Echo Dnia".
ale bzdury wypisujesz,nie strasz ludzi hehehe-nie siej paniki!!!!!!
TVP to niech się weźmie za swoich celebrytów, którym to wypłaca niebotyczne gaże za godzinne wystąpienia pożal się Boże, A Ja płacił ,,im ,, nie mam zamiaru. Bo za 1h.pseudo pracy nagrania nie zarabiam 40 tyś,nie wspomnę o prezesach których utrzymujemy z abonamentu, i pensyjce$$$$$$$$$$$$$$$$$$a o domkach budowanych nie wspomnę, góry i Mazury gdzie baza wypadowa na dziczyznę, ech kto tu porządek zrobi w tym państwie prawa. Łej PODOBNO PRAWORZĄDNYM śmiechu warte.Jak Admin to skasi to jest w zmowie
A ja płacę.
Mam zaległość :), ale sprzed 8 lat. Podobno po 5 latach anulowane są abonamentowe długi. Kiedyś dostawałam upomnienia, teraz juz nie. To chyba prawda, że anulowali.
nie mają prawa wejść do domu ,chyba że otworzysz im szeroko drzwi i powiesz "zapraszam"
Nie muszę wchodzić do domu,bo widziałem twoją satelitę i już masz ciepło.
Nie zapomnij schowac wszystkie anteny i wyciagnac radio z samochodu. A w blokowiskach odetnij ten kabelek, co z klatki do ciebie wedruje.
Nie podpisywałem z TVP żadnej umowy na świadczenie usług, więc dlaczego mam jej płacić abonament? http://blogi.newsweek.pl/Tekst/spoleczenstwo/631460,oszukiwanie-polakow-w-swietle-prawa---fakty.html
Abonament to ściema, bo to jest podatek od posiadania odbiornika telewizyjnego czy radiowego.
no przeciez musza zaplacic Lisowi i jego firmie ponad 100000 zl za nakrecenie paru odcinkow programu,jak co roku Klos,Czterej pancerni,Janosik za co tu placic za M jak milosc czy oni maja monopol na mowienie ze dostaja takie pieniadze za dzien krecenia niech sie utrzymuja z reklam
nie ma potrzeby odcinać żadnych kabli(kabel może iść do komputera) a w samochodzie za radio płaci się tylko wtedy gdy auto jest służbowe.
Ale płemieł mi obiecał,że nie będzie żadnego abonamentu.To co,on kłamał,ten płemieł?
Ci - co płacą datki na TVP SA robią to z przyzwyczajenia oraz z braku wiedzy nie orientują się, że nie muszą tego robić. Rada Nadzorcza TVP Spółka Akcyjna powinna być natychmiast odwołana i postawiona w stan oskarżenia pod zarzutem nienależytego sprawowania swoich funkcji, które są wysoko opłacane, a Zarząd Spółki również za bezczynność i świadome generowanie strat Spółki. Planowane na ten rok straty to ponad 60 mln zł. Pytanie co na to właściciel udziałów - pewnie też liczy na narodową zrzutkę, bo "ciemny" lud jest cyklicznie straszony w mediach komornikami, wpisaniem do rejestru dłużników, egzekucjami i firmami windykacyjnymi, a pranie mózgów powoduje, że ludzie coraz mniej kumają i ze strachu lub dla świętego spokoju w zębach kasę przyniosą ....he he he. - Ludzie dajcie sobie na luz. Myślicie, że Donek nie wiedział tego nawołując do niepłacenia abonamentu