za posiadanie tv to płaciłem w sklepie przy zakupie, a umowy niepodpisywałem z tv ,jezeli juz tak chca TO NIECH WPROWADZA KODOWANE KARTY kto chce wykupi sobie kartę i bedzie oglądał, a nie zmuszaja do opłaty za cos czego sie nieogląda !!!
Ja np.mam cyfrę i polsat i za to płacę,a abonament rtv jest nielegalny
A jak mi ktoś udowodni, że 5 lat temu posiadałem telewizor i radio?
jeżeli ktoś ma przyznany zasiłek rodzinny może złożyć wniosek na poczcie o zwolnienie z opłat rtv- potrzebna kserokopia przyznania decyzji o zasiłku rodzinnym - na podstawie ustawy o opłatach abonamentowych art 4 pkt 7 ppkt b. na poczcie tego nie powiedzą ale tak jest
No to opłacać abonament RTV (w szczególności mija termin zniżkowej opłaty rocznej), czy nie?
Władze w mediach państwowych są nielegalne, niewielu toto ogląda, to co puszczają, już wcześniej puszczano, a dotrzymujący słowa Donald Tusk nie tak dawno mówił, że nie trzeba opłacać tego abonamentu.
Jaki k o o rw aabonament? placę jeden z orange to mam drugi placić jeszcze???? niech sobie zakoduja i kto bedzie chcial to zaplaci i bedzie oglądał
Inaczej to zmuszanie kogos aby placil haracz tak to wygląda...
Jaka to demokracja? to bandyctwo i ściaganie haraczu jak mafia
Zakodowac sobie sygnal i po sprawie
Niby masz rację, tyle że są to media, no właśnie, jedni mówią ‘państwowe’, inni ‘publiczne’, a ja, że powinny być (zgodnie z nazwą) POLSKIE.
Tevałeno-polsaty są państwowe, bo ich właścicielskie jaśnie państwo doją na swoje istnienie społeczeństwo całego państwa, a publiczne są wszystkie, bo przecież operują w sferze publicznej.
Tak więc chętnie opłacę abonament RTV, co też chyba wynika z Ustawy, ale pod warunkiem, że będą nie niemieckie, nie koszerne itd., tylko POLSKIE.
glupi to twoj zakuty dzban poniemiecki
Sąd Najwyższy wydał wyrok ,że abonament należy płacić nawet nie posiadając radia ani TV. W następnej kolejności będą rozpatrywane sprawy płacenia OC za nieposiadany samochód , i podatek Belki od nieistniejących oszczędności. Miłego dnia.
Owy sąd powinien jeszcze wydać wyrok, że każdy mężczyzna musi płacić na ofiary gwałtu, bo przecież nawet jak nie gwałci to ma do tego narzędzie.
18:48 Ja go wtedy posłuchałem i tak mi zostało. Nie płacę już z 17 lat i nie zamierzam. Wolałbym już na ofiary gwałtu zapłacić. Telewizora już nie kupię ale ... z narzędzia ... hmm może by tak jeszcze skorzystał kiedyś ... :D
"Donald, remember, when we see each other again, we will see you, as you said, as a Prime Minister".
Ursula von der Leyen
...
Ich melde, dass der Befehl ausgeführt wurde.
D.T.