U mnie ugotowały się krewetki, już nawet podmianki wody nie pomogły.
mam pytanko od niedawna mam akwarium a roślinki w sklepach są jak dla mnie za drogie a widziałam taką ładną roślinkę w rzece czy mogę ją włożyć do akwarium
nie chyba,że będzie to akwarium dla ryb które nie wymagają wody ciepłej.Możesz spróbować moczarka może być.Rośliny w sklepie na Stawkach nie są takie drogie 7-12 zł żabienica i kryptokoryna.
na allegro akwarysci maja nadwyzki i tanio mozna kupic a z ta z rzeki to raczej marne szanse...
ale skoro pokarm z jeziora jest dobry to czemu roślinka ma być zła
Bo mozesz zrobic wiecej szkody niz pozytku, zniesiesz sobie bakterie, jakies zyjatka, zmienisz parametry. Rosliny na Sienkiewce kupowalem po 3zl zaszczepki na trzeci plan i pistie, a po 15zl anubiasa i cabombe w koszyku wiec ceny jak na necie, a ladnie sie przyjely.
No kupowałem tam na Sienkiewicza anubiasa i kryptokoryne do pyszczaków i nawet jeszcze nie zeżarły. Sporo roślin tam jest, duży wybór.
A ryby mają? tzn pyszczaki, bo chciałem dokupić do swojego zbiornika. Przez te upały połowa padła i akwa świeci pustkami.
Mają, ale nie wiem w jakiej cenie. Zobacz sobie na facebooku mają zdjęcia sklepu i ryb.
Ja mam 250l rybki różne mieczyki molinezje gupiki neony tetry bocje drobnoustki Danio zbrojniki kirysy labeo brzanki pieciopregne kakadu ponad 3 lata i wszystko a sadzone roślinnością dużo kryjówek wszystko hula rozdaje młode bo mam non stop coś ostatnio kakadu i nic się nie gryzie neony w stadzie cały czas
przejrzyj stronę internetowego sklepu z Ostrowca www.abczwierzaka.com wiem,że mają tam różne akcesoria ozdobne i akwarystyczne bo sama kupowałam dla mojego maleństwa (25l)
hehee jedna sztuczna za 10zł, ale wybór. Super