Dziś 26.02.2015 dziś na temat krakowskiego gangstera wyłudzajacego kamienice w Krakowie i nie tylko . W wyłudzonej kamienicy w Warszawie mieszkają dziś celebryci .
Prześwietlenie blisko 100 postępowań reprywatyzacyjnych zlecił w lutym br. minister sprawiedliwości Zbigniew Ziobro – Na bruku lądowali często starsi i schorowani ludzie, podczas gdy ich mieszkania przejmowali oszuści. Państwo lekceważyło rozpaczliwe wołania o pomoc tych, którzy zgłaszali się do prokuratury w nadziei na ratunek – mówi Faktowi.
Listopad 1996. Do notariusza z podwarszawskiego Józefowa zgłasza się rzekomy pełnomocnik przedwojennych właścicieli, Idy i Salomona Sandhausów. Prawa do kamienicy sprzedaje obywatelowi Belgii. Ten niedługo potem odstąpi je krakowskiemu gangsterowi Piotrowi B ps „Łapa”, skazanemu za kierowanie zorganizowaną grupą „łowców” pożydowskich kamienic.
Migawka - zapowiedź materiału jest szokująca. Warto obejrzeć.
powolutku się wszystkiego dowiemy ale komuś te wiadomości nie będą pasowały
Ów gangster krakowski Piotr B otrzymał wyrok chyba 5 lat w 2011 W ZAWIASACH !!!! - wyrok jak przystało NA GANGSTERKI W TYM CZASIE KRAJ.
20:13. A ty w tym szoku z jakiego powodu? Masz kamienicę w Krakowie? Nie podniecaj się niezdrowo, bo to podobno szkodliwe. Krzyczysz w swoich postach, tupiesz nóżkami na darmo, a może zajmij się tym, gdzie są pieniądze przekazane Ojcu nad Ojcami na ratowanie Stoczni Gdańskiej w latach 80-tych? To też się nie przedawniło, jak kamienice krakowskie.
i tu także szok,już dawno w innych postach pytałam,to mnie najbardziej bulwersuje
temu jestem najbardziej przeciwna ,bo jak można rozdawać nasze pieniądze klerowi zamiast przeznaczyć je na zdrowie,oświatę,emerytury
Jakieś nożyce się odezwały:))
20:47 i ten mój krzyk i tupanie nóżkami w moich postach tak cię przeraził?Czy na pewno te moje wszystkie posty prześledziłeś?
Reprywatyzacja po krakowsku, czyli jak nieżyjący od półwiecza Ida i Salomon sprzedali kamienicę na Starym Mieście. A zrobili to mimo wiedzy sądu i prokuratury, że to bezczelny przekręt.
Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/magazyny/a/lapa-na-wlosciach,10659061/
No co! Dobre ziomki gwiazdy TVN-u zamieszkały w grożącej zawaleniem kamienicy, zdejmując z biednych lokatorów ciężar życia w zagrożeniu. A wy się czepiacie. :P
Dokładnie. Nie pamiętam /powtórka przed 23/ czy Monika Jaruzelska czy Monika Olejnik kupiła apartament przy Mokotowskiej 8 od matki byłego urzędnika d/s reprywatyzacji Pana R będącego w areszcie, która jest adwokatem. A ciekawym jest to, że pani adwokat była obrońcą gen. Ciastonia w sprawie o zabójstwo ks. Jerzego Popiełuszki.
Tak to wszystko w tej postkomunistycznej kupie się kręci. Dotyczy to też prowincji tyle, że co zrozumiałe w nieco mniejszym wymiarze.
Pani mecenas sprzedała Olejnik 160m apartament. Kupiła mieszkanie wcześniej od Ciastonia w czasie kiedy go broniła w sprawie ks. Popiełuszki.
Ciekawym jest fakt, że w tej sprawie obrońcą jest adwokat Michał Tomczak, ojciec słynnego podpalacza ponad 20 samochodów w Warszawie i jego zachowanie wobec sędzi na rozprawie.