Czy zakład pracy chronionej może zatrudniać pracowników z 1i 2 grupą na 8 godzin i poza godzibami pracy.czy też w soboty i niedziele.
Tam pracują jak chcą i w pelnych wymiarach czasu..rządzi grupa jak mafia..ale teraz to już pewne że dobiorą sie im do skóry..służby CB..węszą
A ja doprowadze do tego że wywęszą to co trzeba .
czy pracodawca może zmuszać pracownika do pracy w systemie 8 godzin jeśli ma 2 grupe i gdzie to zgłosić oprócz pip???co pefron na to??
sa tam tesz nocki bo ludzie chca pracuja ponad godziny odpowiednie ..jak wszedzie ...
Sratatata przeciez masz dostęp do neta. Naprawde łatwo to sprawdzic. Pracodawca nie może kazać pracowac osobie niepełnosprawnej więcej jak 7 godzin dziennie , 5 dni w tygodniu , czyli 35 godzin tygodniowo. Poza tym są zawody gdzie nie wolno równiez zatrudnic takiego pracownika w godzinach nocnych , no chyba ze jako stróża.
Stróża???
No na nockę z 1-ą grupą z chorobą układu krążenia i samego na zmianę.
Trzeba się zastanowić co się pisze omg.
13_05 Ty uwazasz ze kogoś w biurze obchodzi symbol Twojego orzeczenia? w Kodeksie pisze wyraznie , ze w okreslonych przypadkach mozna zatrudnic kogoś z grupą jako stróża.
21.10 Sam(a) sobie zaprzeczasz, nie ma czegoś takiego jak określony przypadek. Symbol choroby jest ważny dla pracodawcy, bo za narażenie zdrowia lub życia grożą pasieki. KROPKA
zyjesz w zludzeniach tu jest inaczej po 7 godz chyba w snach robi sie normalnie przyjedz pod zaklad to sie dowiesz ludzie x grupami pracuja normalnie ...
to pytanie po co pracujemy po 8 godzin, i po godzinach jak teraz i tak średnią z uszytych worów wyciągają, Mam propozycja róbmy normę i sie nie wysilajmy bo i tak srednia krajowoą zarobimy czyli to co nam czy tak czy tak przysługuje. proste
Raczej najniższą krajową, jakby się zarabiało średnią to by było git :)
Jak można zarobić tam średnią krajową,to ja już lecę do roboty.
Czy to prawda,że do Amidu weszło CBA?
Jakaś akcja była na wiosnę