Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

ANTYKONCEPCJA

Ilość postów: 231 | Odsłon: 17262 | Najnowszy post
  • ANTYKONCEPCJA

Czesc wszystkim dziewczyna kobieta.Prosze mi powiedziec poniewaz bylam dzisjaj u gina o porade w celu dostosowania mi jakiegos leku antykoncepcyjnego.Pani doktor zaproponowala mi plastry ewra.Chce was zapytac czy ktoras z was stosowala i jak lepsze sa niz niz tabletki do lykania.Nadmieniam iz mam 20lat i jest to pierwsza metoda jaka chce sie zabezpieczyc przed nie chciana ciaza.Z gory dziekuje za szczere odpowiedzi pozdrawiam.

Gość_KASKA
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: ANTYKONCEPCJA

No to chyba lekarz najlepiej wie jaką metodę wybrać na pierwszą antykoncepcję

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Plastry evra są drogie.Jeśli stać Cię co miesiąc wydawać ok.50 zł,to możesz je stosować,choćby z tego względu,że odciążysz wątrobę.Ja łykałam tabletki bardzo długo.Lekarz nigdy nie zasugerował żeby je przerwać choćby na 1 miesiąc,po to właśnie żeby wątroba odpoczęła.Teraz jestem mądrzejsza i wiem,że trzeba kontrolować próby wątrobowe. Także suma sumarum.Tabletki są ok. pod warunkiem,że będziesz robić badania.Plastry są w porządku,ale drogie.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3

Odp.: ANTYKONCEPCJA

Hej, ja nie używałam nigdy plastrów ale słyszałam że są lepsze od tabletek, bo nie musisz pamiętać o nich codziennie i nie faszerują tak hormonami i nie ma skutków ubocznych aż tak (chociaż moja koleżanka po plastrach źle się czuła). Ale są też droższe niż tabletki. Ja np. łykałam Microgynon i za opakowanie wychodziło około 10 zł a plastry na miesiąc będzie coś około 50 zł.

Gość_a
      Zgłoś
      Odpowiedz

to nie lepiej za darmo poobserwować własne ciało i nauczyć się np. metody objawowo-termicznej? :)

Gość_marcia
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

używałam plastry i są lepsze ale droższe, nie niszczą wątroby i żołądka

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

Plastry raczej to nie są dobrą metodą na lato . Podczas prysznicu często się odklejają zdecydowanie lepsze będą tabletki albo krążek dopochwowy

Gość_xx
      Zgłoś
      Odpowiedz

Ja brałam tabletki,ale ze względów zdrowotnych musiałam je przerwać.Plastry są drogie,szkoda mi kasy.Na krążek nie mogę się zdecydować,bo to też kosztuje.Nauczyłam się obliczać dni płodne i niestety jadę na gumkach.Ale to też dobra metoda.Tylko,że jak najdzie ochota,a tu dni płodne się zbliżają,to szklanka zimnej wody,albo przypominam mężowi jak dzieci po nocach płakały i już po sprawie...

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 242

Teraz w aptece Ci nie sprzedadzą.Nowa ustawa.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 12

krązek nuva ring jest najlepszy

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

uzywalam plastrow rok.ciagle mialam uczulenie w miejscu przyklejenia.poza tym po 2 dniach nie wygladal estetycznie.np na posladku byl brudny od jeansow.trzeba uwazac zeby sie nie odkleil.nie polecam.lykam od 2 lat midiane.nie przytylam,nie mam efektow ubocznych.no poza spadkie libido.....

Gość_ja
        Zgłoś
        Odpowiedz

spadek libido to norma przy antykoncepcji dlatego ją odradzam ;)

Gość_marcia
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 14

Antykoncepcja jest najgorszym z możliwych działań dla kobiety, gdyż niszczy jej zdrowie i płodność, która z kolei jest objawem zdrowia i aż szkoda myśleć, że tak mało kobiet wie, że stosują antykoncepcję nawet wtedy kiedy mają dni niepłodne... ponadto tak niska jest świadomość wielu osób co do faktu, iż sztuczne metody są również w wielu przypadkach środkami wczesnoporonnymi... chociażby wszelkie krążki, spiralki - zabijają więc dziecko w najwcześniejszym stadium jego życia. Dlatego też polecam metodę angielską lub Billingsa :)

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Jakie dziecko ?parę komórek nazywasz dzieckiem ?Rozejrzyj się dookoła i pomóz matce z dzieckiem juz istniejącym a nie potencjalnym ,bo to ona ma w tym pięknym kraju przerąbane -obrońca życia się znalazł.Najlepiej dla was to żeby kobiety miały po 10 dzieci i żyły a raczej wegetowały jak w krajach trzeciego świata...tylko co to za życie

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Gościu 22:41, stosuję naturalne metody od piętnastu lat. Jestem świadoma swego ciała i tego co się w nim dzieje. Dziecko mam jedno a nie dziesięcioro więc nie wciskaj takich kitów młodym kobietom! Każda metoda, KAŻDA jest na tyle skuteczna, na ile potrafi się ją dobrze stosować.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

to,że ty stosujesz i u ciebie tak działa ,nie znaczy ,ze u innych tez tak zadziała.Każdy organizm jest inny ,kazdy człowiek albo ma 100% płodnośc albo mniejsza i po to jest tyle metod antykoncepcyjnych aby wybrał lekarz jak najlepsza dla danej pacjentki bo to co dobre dla ciebie dla kogoś innego może byc problemem.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

myślę, że NPR niekoniecznie może być problemem, pod warunkiem, że człowiekowi chce się uczyć własnego ciała, ja od paru lat stosuję metody naturalnego planowania rodziny _ nie zapobiegania rodzinie, tylko jej planowania i nie wyobrażam sobie by jakaś sztuczna chemia, gumowe dodatki i inne paskudztwa oddzielały mnie od pełnej miłości z moim ukochanym mężem, a ponadto dzięki wieloletnim obserwacjom znam swoje ciało na pamięć - ba mój mąż również je zna i nie pyta się kiedy można, ale on sam wie kiedy mamy dni płodne a kiedy niepłodne i może inicjować nasze akty małżeńskie, ponadto wiem, czy nic złego i groźnego nie dzieje się w moim organizmie i zawsze swobodnie i przede wszystkim z komfortem psychicznym mogę kochać się z moim mężem, nie bojąc się np. że "gumka pęknie" - nigdy nie czuję strachu, ale tylko dla tego, że w pełni opanowałam metody NPR... zachęcam, naprawdę warto!!! :)))

kamcia1
              Zgłoś
              Odpowiedz

chyba kiedy ty masz, a nie macie? sądzę, że u mężczyzn chyba nie rozróżniamy dni płodnych i niepłodnych...

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
14 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -