Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

ANTYKONCEPCJA

Ilość postów: 231 | Odsłon: 17269 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
                          • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 183

Odp.: ANTYKONCEPCJA

Mój na wzmiankę o seksie przerywanym i naturalnych metodach tez sie śmiał ,że ma najwięcej pacjentek w ciązy stosujących te metody -w koncu to nie żadna antykoncepcja

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz
                          • Odp.: ANTYKONCEPCJA

Ludzie, a do kiedy to seks przerywany jest metodą antykoncepcji? Piszecie i nawet nie wiecie o czym, więc cóż się dziwić, że takie bzdury wam wychodzą. Z taką wiedzą to faktycznie metod naturalnych lepiej nie stosować. NPR jest skuteczne, jeśli dobrze się je pozna i potrafi stosować. Nie wszystkie kobiety mogą jednak je stosować. Co do Twojego lekarza natomiast, to pewnie niezłą kasę dostaje za przepisywanie farmaceutyków.

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

co do lekarza to nie wiem , ale na siłe mi nie wciskał po wywiadzie kazał wpierw zrobić badania .Stwierdził tylko fakt -wiele par stosujacych ta metode planowania rodziny kocha sie w taki sposób .I znów zwolenniczko naturalnych metod wywyższasz się swoją "wiedzą" -tylko ,ze stosowanie naturalnych metod planowania rodziny antykoncepcja tez nie jest .

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz
                          • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 190

Widzisz zwolenniczko NPR , ta metoda którą propagujesz narzuca mi kiedy mogę się kochać, a ja chcę się kochać wtedy kiedy mam na to ochotę, a największą mam w dni płodne, więc metoda NPR odpada.

Na marginesie . A czy wy możecie stosować prezerwatywy?

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

ja nie chcę,ale muszę.Bynajmniej na razie.Potem idę po recepty i biorę tabletki.I będę się kochać wtedy kiedy chcę,a nie kiedy mogę.Tym bardziej,że podoba mi się kolega z pracy...

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz
                          • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 188

NPR - Naturalne Powiększenie Rodziny :)

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

Ja uważam że NPR jest dobra metodą na właśnie poczęcie dziecka a nie uniknięcia tego. Sporo się o tej metodzie nasłuchałam na naukach przedmałżeńskich i po prostu śmiech na sali. Na marginesie pani prowadząca nauki ma pięcioro dzieci, więc chyba o czymś to jednak świadczy. Nie wiem jak w dzisiejszych czasach, przy takim rozwinięciu medycyny i techniki można sobie ,,grzebać" w śluzie i codziennie mierzyć temperaturę, jakby nie było innych ciekawych rzeczy do roboty takich jak np. kochanie się z mężem (partnerem) zawsze kiedy ma się na to ochotę. A najgorsze jest to, że zwolennicy NPR na siłę chcą wmówić i przekonać innych, że metoda jest super i jedyna słuszna. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie i wybrać to co chce.

Gość_a
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

Gościu a, jaki śmiech na sali? Nasłuchałaś się ale nawet nie raczyłaś sprawdzić czy działa. Śmieszna jesteś. My ją stosujemy i jesteśmy zadowoleni. Oczywiście, nikt nikomu nie każe stosować NPR ale pisanie że jest ona nieskuteczna jest dużym przegięciem. Żeby o czymś pisać trzeba to znać i stosować.

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

Gościu 10:43 nie raczyłam sprawdzić, bo nie mam ochoty badać własnego śluzu ani mierzyć ciągle temperatury tym bardziej, że czasem jestem przeziębiona, czasem boli mnie ząb, czasem śpię 3 godziny a czasem 12. Ja Ciebie nie obrażam więc i Ty nie obrażaj mnie. Ja Ciebie nie nakłaniam do zmiany metody więc i Ty nie nakłaniaj mnie. Jeśli jesteście zadowoleni to gratuluje i powodzenia. Bardzo agresywna jesteś jak ktoś krytykuje Twoją metodę. Czyli znaczy to że nie można mieć swojego zdania i powinno królować NPR? Na marginesie w tej chwili nie stosuję żadnej metody antykoncepcji bo staramy się z mężem o dziecko

Gość_a
                            Zgłoś
                            Odpowiedz
                          • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 194

gość 22;47 brawo strzał w dziesiatke!

Gość_ala
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

@ 22:47 he he eh dobre he he he ale sie ubawiłam he he he

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz
                          • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 199

Alu, jeśli to dla Ciebie strzał w dziesiątkę to idź do okulisty. Śmieszna jesteś bo próbujesz przekonać innych o czymś, czego nie znasz i nie stosujesz.

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

Co prawda ja nie jestem gość ala, ale uważam, że ty próbujesz nasz do przekonać do metody, która nie jest ani pewna, ani fajna. Bo nie jest to zabezpieczenie przed niechcianą ciążą. Jest to metoda dla cierpliwych i nie lubiących często się kochać. Miesiączka, dni płodne plus 4 dni przed to daje u mnie 14-16 dni wstrzemięźliwości na 28 dni cyklu. I to uważasz za ok. W inne dni mam to robić na mówiąc kolokwialnie "na zaś". Głupota!

Owszem jest to dobra metoda dla planujących dziecko w najbliższym czasie, bo w każdej chwili można zajść w ciążę.

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

a tu mąż do żony zaczyna igraszki ta wstaje poczekaj zobacze czy mam sucho troche mokro czy naprawde mokro hihi.

każdy jest inny ma inne priorytety i inne spojerznie na różne sprawy ja chętnie bym zrezygnowała z tabletek ale sprawdzanie czy mogę teraz czy może za dwa dni no nie nie dałabym rady a napewno mój mąz by był w stresie.

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

Oczywiście i być co miesiąc czekała na upragniony dzień - Hurra jest miesiączka i znów nam się udało. ;)

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz
                          • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 203

No te 4 dni przed to już watykańska ruletka bo ostatnie badania potwierdzają, że plemnik może przeżyć w organizmie kobiety dłużej niż 4 dni, tak, że tego...10 dni bezpiecznych to max na cykl 28 -dniowy. Pod warunkiem, że objawy są jednoznaczne i dobrze się je zinterpretuje.

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

No to jeszcze gorzej , zmniejsza się możliwość kochania się bez stresu. Super szczególnie dla par lubiących to robić. Rewelacyjna metoda dla nielubiących sex. Wsród kobiet takowych wiele by się znalazło ale wśród facetów to garstka. Zamiast mówić kochanie boli mnie głowa, to kochanie NPR nie pozwala, to nie ten dzień, poczekaj jeszcze z 5 - 7 dni.

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

I co wtedy robi partner? Idzie na te 5-7 dni do kochanki- rodzina się rozpada i gdzie tu działanie prorodzinne?

To ja już wolę antykoncepcję i partnera u swojego boku.

Metody naturalne były skuteczne wtedy kiedy jedliśmy naturalną żywność. Teraz sama chemia i nic nie działa u kobiet i mężczyzn już naturalnie.

Trzeba żyć w szałasie,żeby tego nie zauważyć. Jeśli pani udało się przy naturalnych metodach nie zajść w ciążę to raczej podejrzewałabym problemy z płodnością, a nie skuteczność metody.

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz
    14 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
    - Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
    - Reklama -
    - Reklama -
    Losowa firma:
    Kamo Polska Kamil Pastuszko
    Branża: Elektryczne usługi
    Dodaj firmę