Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

ANTYKONCEPCJA

Ilość postów: 231 | Odsłon: 17261 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
                        • Odp.: ANTYKONCEPCJA

mam pytanie do znawców tematu chciałabym zaczac stosowac N PR ale od czego zaczac i jak przecież zaczym sie zorientuje kiedy mam jakie dni zaczym sie tego naucze jakas metode musze stosowac ale jaka ? Wszystko to wydaje mi sie bardzo skomplikowane ...mam dwie córki wiecej dzieci nie chce wiec chciałabym zaczerpnac wiedzy moze sa jakies ksiazki lub czasopisma o tej tematyce

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

No cóż, do czasu kiedy zorientujesz się co i jak i nauczysz się swojego organizmu pozostają gumki. Może to trochę potrwać, najmniej 6 cykli, a może nawet i rok. Zacznij szukać w necie, jest taki portal 28dni.pl tam się dowiesz wszystkiego.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

bierze któraś z Was tabl.anty częściowo refundowane? ciekawa jestem czy lekarzew Ostrowcu skłonni są takie przepisywać

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

A jak gumka zawiedzie to dopiero numer.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Zawodzi nawet tak drastyczna metoda jak spirala co płód przebija i powoduje poronienia. A gumka kupiona w aptece , dobrej jakości masz 99% pewności i zdrowie i satysfakcję i pewność.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

"Zawodzi nawet tak drastyczna metoda jak spirala co płód przebija i powoduje poronienia."

Cóż za totalna bzdura. Jaki płód? Nie dochodzi do zapłodnienia, nie ma płodu.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 234

Odp.: ANTYKONCEPCJA

Ja to wszystko mam stosując NPR gościu 09:51. W jednym masz rację, każda metoda może zawieść. Dlatego nie powinno się chodzić do łóżka z byle kim. Powinien to być ktoś odpowiedzialny, partner na całe życie.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 235

Odp.: ANTYKONCEPCJA

Ale zawsze jest ten 1% niepewności, wtedy nawet apteka i dobra jakościowo prezerwatywa nie pomoże. Wiem co piszę..

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

o jeny nie sobie kazdy stosuje co komu pasuje, jak mozna krytykowac czyjes decyzje. Rob co chcesz i nie wtracaj sie innym

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Niedawno napisałem post, że nie wypisuję hormonalnych tabletek antykoncepcyjnych i muszę za każdym razem tłumaczyć Paniom szkodliwe działania tych "leków"- tak stosowanych przez ginekologów a tu nagle taki "surprise"...Otrzymałem informację o zagrożeniu samobójstwami w specjalnym piśmie podpisanym przez wiceprezesa ds. Produktów Leczniczych Marcina Kołakowskiego listem poleconym z potwierdzeniem odbioru, więc sprawa poważna i żaden ginekolog nie może powiedzieć, że nie wie. Od dawna pacjentki mówiły o obniżonym nastroju, ale ten nie "lek", a wręcz znana trucizna może okazać się zabójcza. Pomijam mnogość generyków zawierających szelak, talk, polisorbat 80 i dwutlenek tytanu (już zakazany w EU- ostatnio wycofywane są we Francji kurczaki które były chemicznie wybielane- spodziewajmy się promocji)) . Istnieje mapa mózgu pokazująca obszary i płaty na które działają poszczególne składniki hormonalne pigułek. Stąd tak różnorodne objawy ,ale łączy je jedno zmieniają nie tylko psychikę i zachowania , ale jak widać mogą prowadzić do samodestrukcji.

A jak reagują lekarze? Ja przedstawiłem swój pogląd, a pokazałem pismo dużo młodszemu koledze lekarzowi zza ściany to tylko prychnął.

https://farmacja.pl/sklonnosci-samobojcze-po-pigulkach-antykoncepcyjnych-urzad-ostrzega/

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 241

Odp.: To był początek

Jeśli przyjęta właśnie przez Sejm ustawa wejdzie w życie, będzie można odmówić sprzedaży środków do regulacji poczęć, czyli całej antykoncepcji barierowej.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
14 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -