Wam jest lepiej, a ja jestem stratny 10tys. rocznie na oszczędnościach. Kij z takim dobrobytem.
To pewnie ten 19:47 otrzymuje twoje pieniądze :)
Ale wpływy masz tylko do 18rż dzieci. Nawet jak masz ich ośmioro i jest Ci lepiej niż za Tuska to one zaraz dorosną.
Mam tylko dwójkę 07:17. Oczywiście że dorosną ale co to zmienia ? Przecież normalnie pracuję i nie mogę narzekać na swoje zarobki. Jakieś dziwne te Twoje argumenty, naprawdę.
Po sondażach (jak i po wynikach matur) widać tylko, że większość społeczeństwa ma poważne problemy z liczeniem, analizą i śledzeniem własnych wydatków na utrzymanie itp.
Podobno ponad 30% Polaków nie wie, że płacą podatki od wynagrodzeń. Jeśli szef odprowadza składki i rozlicza PIT, to wielu daje się ogłupić. Po to są automatyczne rozliczenia PIT za podatnika i obsługa pracodawcy - to nie ułatwienia, to zaciemnianie prawdy.
Dlatego im wszystko jedno ile jest podatków, bo nie wiedzą, że płacą.
Kwitowanie stwierdzeniem, że zawsze były podwyżki jest dobitnym na to dowodem.
Rozmydlanie szczegółów ogólnikami.
Jesteś kolejnym ignorantem 08:50, który chce wmawiać ludziom że żyje im się gorzej. Ha ha ha. Skąd się tacy biorą jak Ty ? Nikt nie jest głupi i jeśli widzi poprawę w swoim życiu to po prostu ją docenia i nie da się przekonać komuś innemu, komuś, kto nie ma pojęcia o jego życiu że jest gorzej. To co napisałeś to typowy bełkot opozycji.
To nie wina rządu 19:19. W tamtym roku rząd był ten sam przecież. Jak można być tak naiwnym ? No chyba, że jesteś zwykłym trollem albo po prostu tumanem i dlatego piszesz takie bzdury.
Ostatnio twierdziliście, że droga benzyna za Tuska była przez Tuska. Zdecydujcie się.
Wystarczy obniżyć akcyzę- Kaczyński
Nikt tak nie twierdził 20:09. Pisaliśmy tylko że za Tuska benzyna kosztowała tyle co teraz. Z tym, że wtedy pensja minimalna była trzy razy niższa. Stawka godzinowa wynosiła 5 zł. Od stycznia minimalna pensja ma wynosić 3000 zł przy godzinowej stawce 20 zł. Widzisz różnicę ? Już wiesz dlaczego aż tak tych cen się nie odczuwa ? Już nawet Sikorski wczoraj w tefalenie przyznał że nic nie może zrobić żeby przekonać ludzi że jest źle. Haha.
Twierdziliście, twierdziliście.
PS. Stawka 5zł, a dokładnie 5,28125 to była w momencie przejęcia rządów PO po Pisie, więc nie manipuluj. Poza tym jaki chleb i inne było tanie. Co mi po wyższej stawce, jak mogę mniej kupić za to?
PIS rządził wtedy niecałe dwa lata i to nie samodzielnie 21:32. Potem kolejne osiem rządziła PO o takie były stawki.
Ja jak zaczynałem karierę w 2008 jako moja pierwsza praca i stawkę miałem pierwsze 3msc 10zł/h, a po roku już 15zł/h. Powtórzę jeszcze raz. Co mi po stawce jak mogę kupić tyle samo za minimalną w 2010 co w 2020?
Mówimy o minimalnej 22:24.
Ile coli można było kupić za minimalną w 2015, a ile w 2020?
Jedziemy dalej. Ile metrów mieszkania można było kupić w 2015 za minimalną, a ile w 2021?
w Ostrowcu oczywiście