Chleb zdrożał złotówkę a minimalna wzrosła trzykrotnie tumanie 21:32. Kupisz znacznie więcej niż wtedy.
To teraz przelicz to na ceny prądu gamoniu :D
22:19 Minimalne miesięczne wynagrodzenie netto
Rok brutto netto
2015 1 750,00 1 286,16
2021 2 800,00 2 061,67
2060/1280 = 1,6
Jak ci wyszło trzykrotnie?
Minimalna wzrosła trzykrotnie? Gdzie i komu? Chleb złotówkę w ciągu dwóch lat a pensja wzrosła niewiele.
Czy forumowi ekonomiści wiedzą co to jest wolny rynek? Era cen detalicznych, dyktowanych przez rządzących dawno przeminęła.
Niby tak, ale cena jest też uzależniona od różnej maści podatków i opłat, które producent musi ponieść aby coś wyprodukować. Więc nie zapedzalbym się tak z tym tzw. wolnym rynkiem, bo on nie jest do końca wolny.
Od stycznia będzie wynosić ponad 3000 zł gościu 07:20. Jeśli Twoja pensja wzrosłą niewiele to może pora pracę zmienić. Bezrobocie też spadło więc będzie Ci łatwiej. Ja zarabiam teraz dużo więcej, może dlatego nie odczuwam tego czym próbujesz straszyć.
Kurde ile js bym zarabial gdyby ten PiS nie majstrował przy podwyżkach podatków i składek poprzez podnoszenie minimalnej. Ah marzenia
Akurat podatki PIS obniżył 09:24, szczególnie dochodowy. Gadanie takie jak Twoje na mnie nie działa. Pamiętam ile zarabiałem kiedyś a ile teraz. Nie ma porównania nawet.
Znaczy tylko tle, że 7:20 nie zarabial minimalnej jak ty.