no właśnie gdzie mozna kupic takie barwniki?czy na targu no tak ale gdzie?też bym była wdzięczna za odpowiedz...
hej
barwniki spożywcze można kupić w galerii ostrowiec na stoisku z kawą i herbatą.
Nie pamiętam jak się ten "straganik" nazywa ale pracuje tam p. Marta która kiedyś właśnie przy okazji zakupu kawy poinformowała mnie że barwniki spożywcze też posiada.
Powiem Ci że w poszukiwaniu tych barwników, obleciałam chyba ze 4 cukiernie i ekspedientki nie miały pojęcia o czym mówię. Jedynie p. Marta ze stoiska z kawą mi pomogła.
Może nie wiem poprostu, która cukiernia jest dobra...
Ja poszukiwałam barwników w formie proszku, bądź płynu do zabarwienie masy cukrowej na tort. Można nimi barwić krem, masę cukrową, biszkopt, ale także inne produkty, np. majonez (tylko po co :) ). Granicą jest nasza wyobraźnia.
Oczywiście wszystkie te rzeczy trzeba robić samemu od podstaw, żeby móc dodać ten barwnik :)
Najczęściej jest napewno wykorzystywany w cukiernictwie.
ja kupowałam ostatnio na allegro
kiedys byly w groszku na ilzeckiej ale teraz niemozna ich nigdzie dostac czyzby ktosobawial sie konkurencji?
A po co barwniki? Czy musi na torcie być "wieś tańczy i śpiewa"?
Tort, to ciasto, które nawet w jednym kolorze jest eleganckie.
Ale ze mnie może nadmierny esteta. Ale tak już mam.
gościu jak nie masz pojęcia o barwnikach to sie nawet nie wypowiadaj na ten temat.
jak się nie sprzedawały to może poprostu wycofali. Po co od razu oskarżać o nieuczciwą konkurencję??
Podałam gdzie kupiłam, nie znam się na sklepach tutejszych może są gdzieś jeszcze.
Na allegro napewno można kupić gotową masę cukrową w różnych kolorach.
żeby wyszedł kolorowy biszkopt to wystarczy dosypac do ciasta kiślu,też ładnie wygląda a są barwniki naturalne ,takie jak sok z jagód ,szafran,skórka pomaranczy .sok z malin,surowe ziarna kawy itd
chodzi o zabarwienie masy cukrowej do ozdobienia tortu np z masy cukrowej można zrobić różyczki, listki dodać barwnika i tort jak z cukierni.
jak dodasz soku malinowego wyjdzie kolor różowy ,z zielonych ziaren kawy - zielony
ja barwniki zawsze kupuję na stoisku cukierniczym w Biedronce na ul.Grabowieckiej