Mam pytanie. Wybiegam trochę w przód ale:
Jestem obecnie w 3 miesiącu- 3 wizyty, kartę mam założoną dopiero od drugiej wizyty, gdyż wtedy pojawiło się tętno. Mimo to 3 wizyty, 3 zdjęcia usg.
Postanowiłam/ musiałam przenieść sie do innego lekarza- dala dobra dziecka. Pierwsza wizyta u nowego ginekologa będzie w 4 miesiącu.
Moje pytanie: czy poprzedni lekarz będzie musiał wystawić mi zaświadczenie o pierwszej wizycie do 10 tyg, czy nowy lekarz na podstawie karty i zdjęć, będzie mógł to zaświadczenie wystawić?
Naprawdę nie chciałabym wracać do poprzedniego lekarza :-( Nawet po zaświadczenie......
Najlepiej by było, aby Ci wydali pełną dokumentację z tych wizyt, ewentualnie zrób ksero. Mają taki obowiązek, aby wydać.
Jedyna dokumentacja to karta ciąży i zdjęcia usg z opisem, które mam. I ogólny wpis do karty pacjenta, po zdaniu ze byłam, ale najważniejsze to karta ciąży i zdjęcia prawda z datą? Mam nadzieję, że to wystarczy aby nowy lekarz wypisał zaświadczenie o pierwszej wizycie przed 10 tyg.
Na prawdę nie chcę wracać i o cokolwiek prosić dawnego lekarza nawet jeżeli on miałby obowiązek coś mi wystawić.