Pomoc ostrowieckim salowym, o których zwolnieniach na poniedziałkowej (29 listopada) sesji Rady Powiatu Ostrowieckiego poinformował Tomasz Kopiec, dyrektor naczelny Zespołu Opieki Zdrowotnej w Ostrowcu Świętokrzyskim, deklaruje Krystian Karol Krasowski z Ogólnopolskiego Międzyzakładowego Związku Zawodowego Personelu Pomocniczego w Ochronie Zdrowia. – Myślę, że to bardzo dziwny czas, kiedy pan dyrektor podejmuje te działania. Mamy pandemię, czyli okres, gdzie naprawdę powinniśmy kłaść nacisk na zakażenia wewnątrzszpitalne i te ekipy powinny być. Jeśli swoją pracę wykonują nie według standardów, które pan dyrektor oczekuje, to powinna być kontrola i wyciąganie konsekwencji wobec konkretnych osób. W tym momencie, gdy są braki kadrowe, te działania nie są dobre – podkreśla Krystian Karol Krasowski. I dodaje, że pisma informacyjne wysłała do starosty ostrowieckiego, dyrektora szpitala i kieleckiego posła Lewicy. Nie wyklucza też organizacji strajku.
Witam jestem za koleżankami które sa salowymi,i opiekunami medycznymi,ja dziś dzwoniłam o pracę jako opiekun medyczny,i pani olala mnie,bo boją się derektora nowego.Brak szacunku ,prosić sie o pracę w szpitalu .Taka nasza Polska..Salowe i opiekunowie medyczni wiecej pracy wykonują niz lekarze pielegniarki czy panie w bieli.Wstyd hańba ,szpital nie przetrwa bez salowych opiekunów medycznych.
Jaki powód zwolnienia?
Pieniądze ,oszczedzanie ......
Nie taka nasza Polska gościu 17:00 tylko taka czerwonoostrowiecka śmierdząca rzeczywistość.
21:57 kto będzie wykonywał dotychczasowe obowiązki 22 salowych?
Może zatrudni firmy sprzątające?
Pacjenci, w ramach rehabilitacji i aktywności fizycznej będą latać na mopach i ścierać kurze z okien. A jedzenie będą sobie sami przynosić ze stołówki.
Smutne jest to, co się teraz w szpitalu dzieje.
A poseł i senator to na co czekają?
Stołówki tez nie będzie ,będzie katering .Tylko gdzie odpoczywa menago ,w którym hotelu
Stołówki tez nie będzie ,będzie katering .Tylko gdzie odpoczywa menago ,w którym hotelu
A kuchnia szpitalna .Przecież oni gotuja na miejscu?
Nic strajkiem nie zdziałają
A catering zaprzyjaxniony z Kww?
Skoro ostrowiec czerwony to wesprze strajk robotniczy?
Tak trzeba walczyć o swoje prawa.