@Felice123 pojecie wydajnosci pracy jest ci znane? nie? tak myslalem. nie da sie podniesc realnej placy ustwa. Nominalna tak, realnej niestety nie :)) Nie wszystko da sie zalatwic ustawami tak jak to PiSiorki proboja od 4 lat
Pozdrawiam :)
Sam pytasz...sam odpowiadasz...zabawne. :))
Wydajność pracy w Polsce rośnie najszybciej na świecie, a ty chciałbyś by płace stały w miejscu ? Taka jest twoja logika ? Tu jest zdecydowana potrzeba interwencjonizmu.
Jeśli miałbyś jednak ochotę wyprowadzić mnie z błędu, to proszę ....
Siostro, nadal klęczysz? Skąd masz taką wiedzę, że wydajność w Polsce rośnie najszybciej na świecie? W waszych świerszczykach, które rozdajecie na ulicach za friko, a nikt nie chce brać, tak pisali?
Pewnie zaraz zaczną sie wyzwiska bo tylko tyle potrafi.
U nas już też prawie Korea, to by się zgadzało. Równamy do najlepszych. Ciekawe kiedy wprowadzą obowiązkowe mundurki w kolorach szarości?
Myślałeś, że chodziło Koreę Północną ?
No...paradnie....samonakręcający się obłęd u ciebie obserwuję. :))
PARADNIE, ZAISTE, WSZAK TY ZAWSZE GŁOSISZ TYLKO PRAWDĘ. Boki zrywać, co ten geront niereformowalny pisze dzisiaj jako baba - klęcznica - Felica. Buuuuuuhahahaha
Jak zwykle gdy nie masz nic ciekawego do powiedzenia to wypisujesz bzdury 12:09.
12:13. Specjalistą od debilnych śmieszków na koniec swoich wypowiedzi jesteś TY i nie uwodź tu nikogo skromnością. Sorry, ale na tym forum brak prawdziwych koneserów, aby zachwycili się twoją mądrością ekonomiczną, wszechwiedzą na każdy temat i wyszukanym dowcipem. Musisz zmienić miejsce nadawania. Proponuję stoliczek i jedną z ruchliwszych ulic w naszym mieście. Weź ze sobą świerszczyki. Powodzenia.
Otaczasz się w oparach absurdu 12:19, co gorsza Ty, chyba naprawdę wierzysz w te wszystkie bzdury, które nam tu serwujesz. Mam dla Ciebie jednak złą wiadomość. Raczej nikt przy zdrowych zmysłach nie bierze Cię na poważnie. Możesz próbować podważać wypowiedzi Felice, wyśmiewać je ale nie zmienisz tego, iż w przeciwieństwie do Ciebie jej teksty są merytoryczne i widać w nich sporą wiedzę. O Twoich wpisach z całą pewnością nie da się tego powiedzieć. Śmiejesz się więc z siebie.
Prawdę głosi Pan nasz Jezus Chrystus. Ja tylko słucham co On mówi. On i Jego Duch, który poucza oraz Bóg jedno są w Trójcy. Amen
"Wydajność pracy w Polsce rośnie najszybciej na świecie"
No i co z tego skoro, że nadal jest na takim poziomie, że jedyne czym Polak może konkurować to pensją, bo na pewno nie wydajnością. Tobie to chyba płacą za tą propagandę, bo inaczej to naprawdę ciężki przypadek.
Rośnie prawie najszybciej w krajach OECD ( 3 miejsce na 36 wśród najbardziej rozwiniętych gospodarczo państw)...tak jak pisałam, tym samym i płaca minimalna w miejscu stać nie może. Oceń swoje myślenie w związku z tym, bo blado to wygląda i nie wspomagaj się tu "przypadkami", bo mam to w najgłębszym poważaniu. :))
neokolonializm i niewolnictwo na świecie to spowodowaly partie rotszylda w tym twoja ulubiona, żyj dalej iluzją :) ps. demokracja to inteligentna forma dyktatury.