Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu


- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Bezpieczeństwo w piekarniach i małych sklepikach

Ilość postów: 9 | Odsłon: 791 | Najnowszy post
  • Bezpieczeństwo w piekarniach i małych sklepikach

    Jaki ma sens, że ekspedientka podaje produkty żywnościowe typu pieczywo, czy wędliny w rękawiczkach, skoro w tych samych rękawiczkach za chwilę bierze od klienta pieniądze? Albo pani w piekarni podaje chleb i za moment ma w rękach pieniadze(brak możliwości płacenia kartą) i za sekundę sięga po kolejny chleb dla następnego klienta oczywiście nie myjąc rąk za każdym razem? Przecież na pieniążkach jest siedlisko wirusów i bakterii.

    Gość_Klientka
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Bezpieczeństwo w piekarniach i małych sklepikach

      No fakt

      Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Bezpieczeństwo w piekarniach i małych sklepikach

        gdzie kontrole są?

        Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: Bezpieczeństwo w piekarniach i małych sklepikach

          A Sanepid tego w ogóle nie widzi chyba są jakieś wytyczne albo jedna ekspedientka podaję tylko produkty a druga Przyjmuje pieniądze albo za każdym razem po przyjęciu pieniędzy dezynfekcja dłoni

          Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
          • Odp.: Bezpieczeństwo w piekarniach i małych sklepikach

            U nas też tak jest, pieniądze, chleb, pieniądze, bułka i wirusy się przenoszą.

            Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
            • Odp.: Bezpieczeństwo w piekarniach i małych sklepikach

              Terminale płatnicze powinny być we wszystkich sklepach i zakładach usługowych obowiązkowe.

              Na ulicy Polnej jest zakład szewski i można u tego pana płacić karta - można? Można.

              Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
              • Odp.: Bezpieczeństwo w piekarniach i małych sklepikach

                Również w prywatnych gabinetach lekarskich i stomatologicznych terminal powinien być normą. Szewc może?

                Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

      Odp.: Bezpieczeństwo w piekarniach i małych sklepikach

      Zastrzeżenia pani są trafne ale jak rząd nie potrafi dać przykładu i określić reguł, to czego pani wymaga? najprościej zmienić piekarnie. W Chinach autentycznie po każdej operacji ręce były myte środkiem dezynfekującym ale u nas jeszcze niedawno praktycznie nie dało się go kupić.

      Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Bezpieczeństwo w piekarniach i małych sklepikach

        A może wystarczyłoby, żeby właściciele niektórych prywatnych piekarni, warzywniaków czy sklepików dopilnowaly higieny u siebie i u swojego personelu w tym względzie. Bo nic nie da odgradzanie się foliami czy pleksami od klienta, jak wirusy przenoszone będą z pieniędzy na żywność, a z żywności na klientów itd. A tak niestety jest w niektórych piekarniach czy sklepikach w naszym powiecie.

        Gość_Klient
        Zgłoś
        Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę