Jak gotujecie bigos? Kapustę kiszoną, mięsko, grzybki prawdziwki, śliwki, i co jeszcze dodajecie? chodzi mi o smak żeby bardzo dobry był.
trochę kiełbasy wiejskiej, szynki, kapusty świeżej trochę, nie tylko kiszonej, jałowiec z umiarem, małego pokrojonego pomidorka, pieczarkę
Boczek wędzony, różnego rodzaju pozostałości mięs pieczonych i nie tylko pieczonych, trochę miodu, czerwonego wina, liście laurowe, ziele angielskie. I na litość, bez pomidorów ani żadnych koncentratów pomidorowych.
dolałam tej wody co się moczyły grzyby i jest troszkę za rzadki co zrobić?
Bigos... Ja gotuję 3dni, wystawiam na noc na balkon, choć teraz za ciepło. Trzy rodzaje mięsa pieczonego, grzyby suszone, śliwki wędzone, liście, jałowiec, ziele itd, ale daję też chociaż 1/5 kapusty słodkiej, no a kiszoną kupuję z pewnego źródła. Długo gotowany i podgrzewany jest najlepszy. Majeranek rzecz jasna i papryka wędzona. Rozmarzyłam się, chyba zaraz skoczę na zakupy i zacznę piec mięska.
Kupuję na wsi od chłopka, ale On sprzedaje też na targowicy. Starszy, siwy, bardzo wysoki i chudy. Z Pawłowic, czy Sadkowic. Koleżanka mi zwykle przywozi od Niego.
a w którym miejscu on stoi z tą kapustą. Ja dodaję jeszcze trochę powideł śliwkowych.
ten pan to prosto z pola sprzedaje wszystko. a na czym sadzi? ile nawozu w tym?
Ja to uwielbiam bigos, zwłaszcza bardziej na słodko. Moja mama robi najlepszy bigos na świecie, po prostu uwielbiam.