Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Biznes

Ilość postów: 5 | Odsłon: 394 | Najnowszy post
  • Biznes

Czy ktoś z Was zaczynając własny biznes korzystała z opcji dziełalności gospodarczej nierejestrowej (nieewidencjonowanej)? Jak to wyglądało w praktyce? Czy ktoś podzieli się swoim doświadczeniem? Nie chcę od razu zakładać firmy, tylko najpierw przetestować swój pomysł na biznes (i dopiero wtedy rejestrować działalność, skorzystać z ulg podatkowych dla start-upów i zyskać ile się da czasu na rozwinięcie firmy zanim zacznie mnie nękać zus i inne podatki

Gość_romanna
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Biznes

Od takich informacji sa doradcy zawodowi w pup

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Biznes

haha. A jakie mają doswiadczenie w tym kierunku? Pracę na etacie?

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

Odp.: Biznes

Ja robię uugi na umowę zlecenie dla krajowych, dla zagranicznych firm wystawiam fakturę bez firmy przez stronę pośrednika w internecie (od niego dostaje pit jakbym wykonywał usługę), sprzedaż innych produktów, które oferuje i są moim dziełem intelektualnym chwilowo mam ukryte, ale legalnie można wpisać w przychody tzw. Inne.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

Odp.: Biznes

Ja tak działam od roku. Nie mozesz przekroczyć miesiecznie przychodu (ale nie dochodu!) 1300 zł (w tym roku, bo wysokość tej kwoty zalezy od wysokosci pensji minimalnej), rozliczasz sie raz do roku w PIT-37, mozesz odliczać koszty na podstawie imiennych faktur lub paragonów z nipem, co obniży wysokość podatku..

Jeśli chodzi o sam pomysł na biznes to zastanawiam się nad wprowadzeniem elektrostymulacji : https://xbodypoland.com/trening-ems/

Ciekawe czy takie usługi zyskalyby popularność.

Gość_blueee
      Zgłoś
      Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -