2 886 937 zł, tyle wydała gmin Ostrowiec Świętokrzyski w 2021 roku na utrzymanie zieleni miejskiej na terenie gminy. Koszty wydawane na to zadanie od lat budzą kontrowersje wśród mieszkańców Ostrowca Św. Część z nich jest za wydawaniem środków na ten cel, inni podkreślają, że to pieniądze „wyrzucone w błoto”, a gmina mogłaby w ramach przesunięć budżetowych, część z nich przeznaczyć na inne zadania.
Stać nas. W końcu nie braliśmy tego na kredyt
A potem rzuci się jeszcze trochę mieszkańcom za jakieś książki albo złom, żeby się wszystko zgadzało.
Nie masz co jeść, nie masz gdzie mieszkać? na tam lubię zieleń
W mniejszej Stalowej Woli też w 2021 przeznaczono na ten cel 3 000 000zł. Wraz z wpłatami za korzystanie ze środowiska koszt ogólny wyniósł 4 000 000zł.
Wrzuciłem to, żeby był jakiś punkt odniesienia.
Nie mieszkamy w Stalowej Woli tylko w Ostrowcu Świętokrzyskim. Stalowa Wola nie jest miastem z końcówek rankingów. Zamiast wydawać na kwiaty, lepiej byłoby wydać te środki na poprawę jakości życia mieszkańców. Jak wyglądają dziś niektóre ulice w mieście wstyd pisać.
A po co kwiaty, po co drzewa - piach, beton i kamienie to was pewnie usatysfakcjonuje.
16:18 Dlaczego zatem nie utworzysz firmy w Ostrowcu, żeby zatrudniała tysiące mieszkańców? Popraw jakość życia lokalnej społeczności.
Bo oni potrafią tylko narzekać i czekają, aż ktoś za nich coś zrobi. Typowe jest typowe
Ja podałem przykład Stalowej. Ty możesz podać przykład skąd Ci się zamarzy.
I tyle kasy wydaje w Stalowej Woli pisowski prezydent ? Skandal
A wiesz gościu 19:50 jaki jest dochód na mieszkańca w Stalowej Woli? Nadbereżny potrafi sprawnie zarządzać i dba o rozwój gospodarczy miasta.
Prawda. Nie to co prezydent Ostrowca. Doprowadził miasto do tego, ze niedługo ostatnie miejsce we wszystkich rankingach bedzie zajmować.
A Sienkiewicza, reprezentacyjna ulica miasta zaniedbana. Nawierzchnia księżycowa… o remoncie nie slychac, ale podobno długów nie ma i jest fajnie
Aleja, okolna, denkowska, syf kiła dziura na dziurze. Kiedy obiecany remont?
00 40 zapytaj radną Zieleń
Chętnie zaopiekuję się zielenią nie za miliony.