Chreptowiak masz 100% racji, jeśli tak krytykują nauczycieli to dlaczego nie przeniosą się do innej szkoły, ale im najwidoczniej tak jest wygodnie i każdy nauczyciel jest winny tylko biedny uczeń cacy. Oj uczniowie Bronka nie ładnie tak sr.. w swoje gniazdo. Chyba naprawdę nie nadajecie się do tej szkoły.
A wszystko przez to że w dzisiejszych czasach to nie uczeń walczy o szkołę, tylko szkoła zabiega o jak najwięcej kandydatów. To są słowa waszego dyrektora z którym rozmawiałem kiedy jeszcze nim nie był. Ot i cała prawda o współczesnym szkolnictwie.
to prawda, takie mamy czasy, ale wydaje mi się, że trzy "żelazne" ostrowieckie licea bronek, staszic i chreptowicz nie muszą specjalnie zabiegać o ucznia. tu kandydatów jest zawsze NADkomplet. wielu odchodzi z kwitkiem i z braku laku ląduje w innych szkołach
bo jak ktoś ma wybrać jakąś szkołę to najczęściej idzie tam gdzie idą kumple z gimnazjum albo chodziło jego rodzeństwo czy sąsiedzi. nie zwraca uwagi na dyrektora, skandale, nauczycieli. ja w ten sposób wylądowałam w chreptowiczu i jest ok.
A ja wbrew wszystkim moim koleżankom, rodzinie i nauczycielom gimnazjum postanowiłam im zrobić na złość i pójść do tak wyśmiewanego czartego. To był najmądrzejszy bunt w moim zyciu. Norwid to świetna szkoła, świetni nauczyciele, którzy super uczą i przygotowują do matury. Jeśli tylko ktoś chce się uczyć to bez problemu zda dobrze maturę bez dodatkowych lekcji bo z tych maturalnych są dodatkowe zajęcia. Nic tylko korzystać. Te złe opinie o Norwidzie trzeba włożyć między bajki. To naprawdę dobra szkoła, która przygotowała mnie do studiów. Jestem obecnie studentką socjologii na UW.
ja się wcale nie wyśmiewam z norwida. mówiąc o "żelaznych" liceach miałam na myśli te, które są od baaaaardzo dawna. a norwid powstał stosunkowo niedawno. kiedyś tam były przedszkolanki
wobec przełożonych to każdy jest miły, gorzej z podwładnymi. jak czekamy na chemię koło pokoju nauczycielskiego a drzwi są otwarte to słychać jaki jest "miły" dla niektórych nauczycieli
o przepraszam nie wszyscy! moja klasa ma z ks krystianem i on nie spóźnia się na lekcje nigdy
dlatego ja nie mówię za wszystkich tylko za swoją klasę i zaręczam, że nie zmyślam. wkurza mnie tylko, że ja muszę być na 7 a ktoś inny nie musi.
Czy ktoś w ogóle szczerze może polecić Broniewskiego? Bo jak na razie to opinia o nim jest mało pozytywna
Najlepiej zapytaj tych , którzy do tego liceum chodzą. Nie sugeruj się w zadnym razie opiniami z forum. tyle ci moge podpowiedzieć, oprócz tego czytaj prase ,sprawdz rankingi zdawalność matur itp
Masz rację, tym bardziej, że opinie tu wyraża głównie niedowartosciowana osoba pracujaca w tej szkole, ktorej wydaje sie ,że jest anonimowa- a przecież, kazdy, kto to czyta, a tam pracuje, wie juz o kogo chodzi. Ta osoba nakreca spiralę i podgrzewa atmosferę, a przecież w kazdej szkole znajdzie sie paru uczniów niezadowolonych, nie otrzymujacych dobrych ocen itd, ktorzy dają sobą manipulować i temperatura sie podgrzewa. Gdyby ta szkoła była taka zła, to nie byloby tylu świetnych absolwentow, zadowolonych uczniów ( ktorzy w wiekszosci nie interesują się takimi forami), nie byłaby wciąż w rankingach najlepszych szkół. Zobacz ilu jest laureatów co roku, studentów najlepszych uczelni, np w ubiegłym roku 12 na medycynie tylko z jednej klasy. Tu też sa od dawna najlepsze klasy humanistyczne. Matura w ubiegłym roku
( równiez z tak krytykowanej matematyki) była zdana w 100%- tylko w tej szkole. Żeby miec wyniki- trzeba dbac o poziom nauki, dyscyplinę itd, i o to sie tu dba, a jesli to komus przeszkadza, to po prostu musi wybrać inna szkołę. Zyczę mądrych wyborów