Broniewski nie musi się reklamować. Nikt i nic nie popsuje mu znakomitej opinii, a na pewno nie to forum. Jak to mówią " psy szczekają, karawana idzie dalej'', zaś ty wybieraj mądrze i z głową!
Zgadzam się z Tobą gościu z 17;33 w 100% świetnie to ujęte :)
Jestem absolwentką LO nr III .Kiedy ubiegałam się o przyjęcie w 2005 roku dostanie się do Bronka było niezwykle trudne.Pułap punktów żeby się dostać był tak wysoki że absolwenci gimnazjum,którzy mieli poniżej 100pkt.(z egzaminu gimnazjalnego i świadectwa) mogli tylko pomarzyć by być uczniem Bronka.Aby dostać się do niektórych klas trzeba było mieć minimum 120 pkt. Kiedy słyszę od znajomych, rodziców, że do Bronka przyjmowani są absolwenci gimnazjum z 50 pkt. to rzeczywiście poziom nauczania się obniżył i prestiż szkoły zmalał.W okresie mojej nauki liceum znajdowało się w czołowce szkół w kraju i województwie znacznie wyżej niż teraz.W tym też okresie nastąpiły istotne zmiany w zakresie modernizacji szkoły i pracowni dydaktycznych.Wyposażenie pracowni szkolnych w nowoczesne pomoce dydaktyczne a także udział szkoły w projektach edukacyjnych Comenius,zdobycie wielu certyfikatów i wymiana międzynarodowa z młodzieżą z krajów europejskich w której brałam udział przyniosło wymierne korzyści i prestiż szkole.Wysoki poziom nauczania gwarantowała kadra pedagogiczna a poziom korepetycji był znacznie ograniczony.Uczeń był traktowany podmiotowo. .Dzisiejsza Dyrekcja bazuje na osiągnięciach poprzedników.Statystyki,osiągnięcia czy miejsca w rankingach to jedno ale istotny jest poziom nauczania i atmosfera pracy i nauki.Z postów umieszczonych na forum wynika że nie jest tak dobrze.Oczywiście forum nie jest podstawą wyboru szkoły przez absolwenta gimnazjum.Ale głosy w nim zawarte nie powinny być obojętne? .Wydaje mi się że nie trafiony jest tytuł - Bojkot III LO na forum.Gdybym dzisiaj miała podjąć decyzję czy wybrać Bronka jako miejsce nauki to miała bym wiele wątpliwości.
konkurencja nie śpi(sprytnie to ujęłaś uczennico, czy nauczycielu z Chreptowicza, Staszica, czy nawet Norwida)
Proszę nie pomijać Liceum Katolickiego. To nieładnie. To my jesteśmy najlepsi.
PS. Jak pierzecie swoje brudy, to nie mieszajcie w to innych.
I tu widać wasz poziom i kulturę. Co to znaczy czy "nawet norwida ?" cóż to za lekceważący ton ? to jest właśnie to co cechuje tych wszystkich nowobogackich.
Kto pamięta czasy Cegły epoka tego pana umarła wraz z jego zniknięciem.
Czy dane zawarte w wypowiedzi to na podstawie wywiadu ?
do don Mateo!
nie bardzo mogę zrozumieć o co ci chodzi w PS. przecież nikt nic nie pisze o Liceum Katolickim. o jakie mieszanie chodzi?
Poczytałam, pomyślałam i zrozumiałam. Masz racje don Mateo, to opluwanie szkoły nie jest potrzebne. Ale z drugiej strony jeśli tam się coś źle dzieje to może takie upublicznienie problemu uzdrowi sytuację. Zainteresowani przemyślą swoje postępowanie i będzie zwrot o 180 stopni.
opluwają tylko malkontenci, którym się w życiu nie udało, niestety
Ludzie ze Staszka, Chreptusa i tych innych podrzędnych szkółek, nie zaśmiecajcie tego forum tymi wyssanymi z palca wypowiedziami o Bronku, bo Wasze szkoły i tak nigdy ,,mu" nawet do pięt nie dorosną. A z kłamstw i zazdrości też trzeba się spowiadać...
Nikt nie opluwa Bronka, tylko wytykamy ogromną niekompetencję w piastowaniu stanowiska dyrektora przez Pana Wardy.
On po prostu się do tego nie nadaje!
Tak się boi Pana Kuszy, że zapomniał o duchu a skupił się na literze.
Tak wyidealizował swoją funkcję, że zapomniał o uczniach i nauczycielach.
Odrabianie wycieczek, 3 miejsca parkingowe dla siebie (wtargnięcie na lekcję i "kto śmiał zaparkować na moim miejscu??!!"), spóźnianie się na lekcje, niekompetencja pedagogiczna, idealizowanie siebie i paranoiczny obraz otoczenia, uczynienie z wicedyrektorki swojej sekretarki a na spotkanie/rozmowę czeka się dłużej niż Tusk do Obamy.
Czemu nic nie piszą o dyrektorach innych szkół?
Chyba Pan Kuszewski bardzo nie lubi Bronka - to już 2 taki "niewłaściwy" dyrektor.
A tracą na tym wszyscy - cierpi bardzo dobra opinia szkoły na którą pracują uczniowie i nauczyciele swoją ciężką pracą. Takiej zdawalności matury i takich projektów, tylko pozazdrościć! Ale takiego dyrektora...
Na szczęście źli dyrektorzy się zmieniają a szkoła idzie dalej - oby nie z takim hukiem jak case Pana Ceglińskiego.
Trzeba być czujnym Panie naczelniku K.
Macie namiary na jakiegoś dobrego dentystę ? ;)
Jak ważni ludzie sobie do nas "wpadają", to "Bronek" jest na tyle kulturalny, że daje im żarcie ;D Nie wiem czy przyszliśmy tutaj wąchać, czy się uczyć? Nikt normalny na to nie zwraca uwagi. Jakbym była głodna, to też pewnie bym tylko o tym myślała o.O Bierzcie sobie kanapki, a nie będziecie czatować aż Wam rzucą kawałek sernika o.O
Nie słyszałam, żeby ludzie, którzy mają u niego dobre oceny i dawali sobie radę z matmą, narzekali. Wprowadził trochę dyscypliny, to ludzie nie wiedzą co robić o.O
Poziom jest wysoki, nie mówcie, że nie. To, że ktoś z małą ilością dostał się do tego liceum i nie potrafi się dostosować, miał okazję przepisać się w pierwszym półroczu w nadziei, że w innej szkole zda.
Nie żałuję, że tutaj jestem. Najlepszy human w mieście, najlepszy! Jak macie lepszych polonistów i historyków w mieście to szczerze Wam współczuję, bo nie byłabym w stanie udźwignąć wyższego poziomu, mimo tego, że nie miałam mało punktów. ;]
Pozdrawiam
Ukłony dla dyrekcji ,nauczycieli i uczniów III LO. Tak trzymać!