O nie , to dopiero początek. Pe- Ło Ci tego nie da!!
Pe-ło gnidy wygoni do roboty wreszcie
Miało być 1000 zł dla wszystkich, teraz 500 dla dzieci, a po wyborach okaże się, że nie pieniędzy, bo wszystko już dawno rozdane. A co pracującemu, emerytowi czy samotnej osobie, która nie ma dzieci, nie należy się wypoczynek? To przecież Ci ludzie płacą podatki, aby PIS miał co rozdawać!
Mojego głosu Duda nie ma! Rządzący zabierają kilkaset złotych z wynagrodzenia i chcą rozdawać innym! To taka pomoc z tarczy. Ręce precz od moich uczciwie zarobionych i opodatkowanych pieniędzy !
A ja nie chcę żadnych 500, 1000 a nawet 3000+.
Płacę ok 3000 zł miesięcznie w podatkach, a kiedy chcę skorzystać z pomocy lekarza to i tak muszę zapłacić za prywatną wizytę lub czekać. Musze odkładać prywatnie na emeryturę, bo z odprowadzonych składek i tak nic za 30 lat nie zobaczę.
Dość niegospodarnego zarządzania budżetem. Dość rozbuchanej administracji i biurokracji.
Chcecie pomóc ludziom? Przestańcie im zabierać pieniądze na utrzymanie tej całej hucpy.
“A ja nie chcę żadnych 500, 1000 a nawet 3000+“mowisz?Stracisz prace,zbankrutujesz,dostaniesz wylewu,ulegniesz wypadkowi,przejdziesz na rente/emeryture, to tez nie bedziesz nic chcial?Nie odpisuj!Milcz,bo los bywa przewrotny.
Trzeba tak robić aby niedostać wylewu nieprzemeczac sie i niedenerwować a dobrze bedzie pieniedzy niema to beda jak bedzie zdrowie odwrotnie nie
Śmiac mi sie chce z tych darów plusow itd. podaja jak malpom cukierek ,by ich oswoić
Obowiązkiem rodziców jest zadbanie o rodzinę,a jak się nie potrafi,to się dzieci nie powinno mieć,ale to najlepiej wychodzi.Dawniej nie było pomocy finansowej na dzieci i było ok.Dzisiaj by się chciało leżeć do góry dupą,a dzieci to obowiazek szkoły,przedszkola ,swietlic itp.Ubierz,naucz,wyżyw,kup książki a tatuś z mamusią olewka.Dotyczy tych nieodpowiedzialnych rodziców.Do roboty.
Dokładnie tak, a najgorzej jak siedzą rodzice w domu, zrobią sobie kilkoro dzieci wiedząc że nie pracuje żadne i czekają tylko na kasę na wszystko a pozniej picie alkoholu tylko. Są też samotne matki które wiedząc że nie mają dochodu, nigdy nie pracujące mają po 3 dzieci, każde z innym ojcem i dostają za to nierobstwo 500 plus, alimenty, dofinansowania, dodatki z tytułu samotnej matki i teraz jeszcze wczasy po 500zl a ta matka dzieci wypuści pod blok i tak biegają samopas całymi dniami, nawet na obiad ich zawoła lub sama z koleżankami na paznokcie idzie...wyciągają ile się da bo to się po prostu opłaca bardziej niż uczciwa praca, nagradzamy nierobstwo i patologie niestety...
Przykre, że obracasz się w takim patologicznym środowisku 10:07. Dlatego nie znasz innego.
Widać, że zazdrość i żółć aż ci uszami wychodzi 10:07. Jak można być tak zawistnym człowiekiem ?
Pierdolisz głupoty 06:42.
6.42 dokladnie. A jak rodzice niewydolni to pozabierac dzieci.
Jakoś w Niemczech czy innych krajach nikt się nie śmieje tylko ludzie korzystają 06:34.
Jak nie chcesz to oddaj innym. Ja chętnie skorzystam. Brawo PIS i Andrzej Duda.
10.32 bardzo się mylisz, normalny uczciwy człowiek widzi co wyprawiają nieroby