18:11 No cóż. Sasin zrobił swoje i stąd mamy ceny rynkowe zamiast kontraktowe. Gdyby nie on to byśmy mieli ceny gazu takie jak w 2015. TVP robi wodę z mózgu.
Zamówiłem kocioł Pereko QM-PELL 12kW zebStarachowic. Śpiesz się bo już podrożał i jest za ponad 12000 zł.Jeszcze można znaleźć po starych cenach za około 10000 zł.Pelletu jeszcze nie kupowałem,bo instalacja jest dopiero w trakcie budowy.Sam bym chciał wiedzieć gdzie jest dobry pellet i nie drogi.
Czytałem, że jakość pelletu spadła i firmy dodają do trocin plastik, jak się im do dupy dobiorą i zaczną kontrolować to i cena pelletu skoczy, bo będzie naprawdę "eko".
16:29 Sam jesteś debil widać, że sprana głowa przez Poland Today zw. TVP
Ciężko powiedzieć. Te same mechanizmy, tak jakby mieli tego samego nauczyciela.
Ostatnia cena gazu na mojej fakturze to 200 zł/MWh, poprzednia była 52 zł/MWh. Na giełdach w tej chwili jest 200 euro/MWh przy podpisanych umowach, a ponieważ Polska nie ma umów to może ewentualnie kupić jak sprzedadzą po 400euro. BALITIC PIPE może więc zostać pusty.Oby nie. Gaz dla bogaczy.
Dobrze, że Polska jest największym producentem węgla w Europie. Dzięki temu mamy go w brud. A nie! czekaj.
Czekamy na nowy program rządu: losowanie gmin, które tej zimy dostaną ogrzewanie.