Zapasy zbóż są na wyczerpaniu,ceny na rynkach światowych skoczyły o 300%.Zamieszki w Tunezji ,Algierii.Australia drugi producent pszenicy zalana.Czas zacząć się bać,moi drodzy.
najgorsze ze juz pewnie pozniej nie stanieje...
By żyło się lepiej, pamiętacie to? ;)
przeciez to nie wina rzadu tylko kataklizmow, ale co racja to racja, (polska wygra z chorwacja!!!!)
to paliwo relatywnie potanieje,więc o co chodzi?
Rząd powinien to przewidzieć i zrobić zapasy a oni wszystko eksportowali mimo, że wiadome było, że nie było urodzaju. Będąc na takich stanowiskach trzeba pewne rzeczy przewidywać i działać wcześniej bo później jest musztarda po obiedzie... Nie broń już ich tak, bo są nieudolni i każdy to widzi..
Jakie mamy zapasy cukru ,jakie mamy zapasy zboża? tyle cukrowni zamknęli,tyle PGR-ów,a teraz by się przydały,będzie ciężko oj ciężko.
zle mnie zrozumiales, ja ich nie bronie i ciesze sie ze na nich nie glosowalem ani na nikogo bo widze jacy sa nieudolni od lat i co z nami robia, ale sory ale globalnych kataklizmow nie da sie przewidziec, plony w tym roku pewnie sie udadza i bedzie luzik
pewnie z chin sciagniemy, ziemniaki tez sciagamy tak jakby w Pyrlandii brakowalo
nIE TO NIE WINA RZADU KIEDYS POLSKA MOGLA SAMA SIE WYZYWIC I JESZCZE RUSKIM ODDAC POLOWE A TERAZ BIEDAKOM NIC SIE NIE OPLACA SAME KLESKI byly urodzaju.Tak to jest jak z Kraju zrobiono bagno i dobrze wam Tusk obiecywał Irlandie i ja macioe zaraz beda wybory to tez wybierajta se tuska znow wam naobiecuje cuda gł cholerne
Kupiłem żonie theromix i mi piecze bułki i chleby,jak mam zanosić kasę do sklepu,to lepiej wypiekać samemu.
nie jadam chleba
2011-02-20 KAUFLAND chleb polski 500 g 0.77 zł
http://www.cenywmarketach.pl/pieczywo.php
Więc o co tyle hałasu . Jak ktoś chce z chleba robić Produkt Ala Maybach to jego sprawa ale ja nie kupuje u takich cwaniaków , więc problem mam z głowy .
A gdzie jest Kaufland w Ostrowcu????? Bezsensowny post.
Cza piec bedzie tak jak przed wojną 8 godzin za bochenek chleba i poco bylo strajkowac kto wam kazał?