miałyście problem z zajściem w ciążę?jeśli tak co wam pomogło?macie jakieś dobre sprawdzone rady dla starających się o dzidzia?tylko żartownisiom i uszczypliwcom dziękuję za wypowiedzi nie potrzebne mi wasze komentarze
poczekaj na burze, dobre grzmocenie zawsze pomaga w tym poblemie :)
Wracajcie na traktory!!! Niektorzy uwazaja ,ze czesty seks sprzyja zaplodnieniu.Jest to bledne myslenie.Seks owszem,ale tylko podczas owulacji ,wtedy dochodzi do zaplodnienia.Nie kazde nasienie powoduje zajscie w ciaze,lecz tylko dojrzale (czas dojrzewania plemnikow wynosi ok.2 tyg.).Dlatego czesty seks podczas staran o dziecko nie jest wskazany. Powoduje, ze plemniki nie zdaza dojrzec.Wymieniony juz olej z wiesiolka,castagnus oraz kafeina pomaga w "kielkowaniu"(zwieksza ruchliwosc plemnikow).Proponuje przed filizanke dobrego espresso;D
Zapomnij ,że chcesz zajść w ciążę nie myśl o tym a po pewnym czasie jak nie będziesz planować to ci się uda.
Dla facetów witaminy z cynkiem lub sam cynk a kobiety kwas foliowy...jeśli to nie działa to badania na hormony m.in.progesteron,TSH itd. a potem z wynikami do lekarza i szukanie przyczyny. Ja w zeszlym roku poroniłam a teraz nie mogę zajść w ciążę.
Polecam dr. Kaczmarka z Lodzi - specjalista.
Tak zazwyczaj jest jak bardzo chcesz zajść w ciążę. Miałam tak samo. Przez rok się nie udawało. Kwas foliowy, cierpliwość, dużo spokoju i nie za częste zbliżenia. Mnie się udało,życzę powodzenia.