Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Ciąża

Ilość postów: 117 | Odsłon: 11126 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
Aktualny widok mógłby udostępnić posty, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum). Jednak w tym wątku brak jest takich postów. Przywróć zwykły widok wątku „Ciąża”.
        • Odp.: Ciąża

W 21 dniu od poczęcia bije dziecku serduszko to już jest odrębny człowiek żyjący teraz dzięki matce. I ty chcesz go zabić. Dziewczyno daj mu szansę nie zabijaj. Jeśli go nie chcesz oddasz go ludziom którzy będą go kochać. Nikt za to nie będzie cię osądzał a rodzice adopcyjni będą ci wdzięczni do końca życia.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Zgadzam się z powyższymi wypowiedziami. Masz sumienie usunąć ciąże? Wiele bym dała, żeby mojemu maleństwu zabiło serduszko, tak jedna się nie stało. Straciłam je i z chęcią zamieniłabym się z Tobą. Jest wiele kobiet pragnących mieć dziecko, więc nie odbieraj szansy dziecku które by dało szczęście innym.

Jeśli nie możesz go wychowywać z przyczyn materialnych po urodzeniu powinnaś

oddać go do adopcji. Znajdą się chętni.

Gość_Bezdzietna
            Zgłoś
            Odpowiedz

założyłam ten post pytając czy wiecie gdzie można to zrobić.mam dwie córki i więcej dzieci nie planuje,ale różnie w życiu bywa. poza tym wiem,co to jest bicie serduszka,pierwsze kpnięcie ruchy dziecka,bóle głowy wymioty itp.wiem co to jest poród samemu i rodzinny.nie jestem w ciąży.dlaczego wy kobiety osądzacie kogoś z góry.każdy może podejmować decyzje.skoro moja decyzja bedzie,że muszę to zrobić to to zrbie. nie jestem młodą dziewczynką jak było w którymś poście mam 27 lat i nie potrzebuje psychologa.każda decyzja związana z aborcją powinna byc przemyślana.gybym znalazła się w sytuacji takiej a nie innej to bym się zasatnowiła nad tym,czy później nie będę tego żałować. ale skoro zadaje pytanie czy wiecie to napieszczie "tak wiemy", "nie nie wiemy".po co te wywody. także nie osądzajcie nikogo z góry. nawet gdybym była móło9da i chciałabym to zrobić i miałabym fundusze to bym to zrobiła,nawet gdyby moje dziecko podjęło taką decyzje też bym to uszanowała.każdy ma swoje sumienie. A maczek ma w 100% racje.tylko Polska jest krajem zacofanym i niektóre Polki. narzucić swoją decyzje jest łatwo,ale później pomóc komuś to już jest zawsze tłumaczenie nie mam czasu,nie mam pieniędzy,zrozum też mam rodzine.więc pomyślecie co piszecie i co doradzacie.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Coś bym napisał, ale administrator tego nie puści...Tutaj nie chodzi o sumienie dziewczynko, ani o zacofanie. Polska jest zacofana powiadasz. Jeżeli chodzenie z gołym tyłkiem i legalne zabijanie jest przejawem dobrobytu i cywilizacji to ja podziękuje za ten dobrobyt i cywilizację.

Oglądałem kiedyś reportaż o klinikach aborcyjnych w Rosji...nie ma to jak zwykły zabieg...

Aborcja powinna być dopuszczona tylko w 3 przypadkach. Gwałtu, ewidentnego zagrożenia życia matki lub poważnej wady genetycznej płodu. W każdym innym przypadku to ekskluzywny egoizm.

PS. co się dziwisz, że ludzie ocenili Cię tak a nie inaczej, skoro Twój temat był lakoniczny. Może ten psycholog to nie taki zły pomysł dziewczynko?

Gość_unholyseth
                Zgłoś
                Odpowiedz

Unholysecie Grzmiący, dlaczego chcesz "miażdżyć główkę" nienarodzonego dziecka tylko dlatego, że jest poczęte z gwałtu ?

Co ono ci zawiniło Uncholysecie Grzmiący, że odbierasz mu prawo do narodzin ?

Dlaczego Chłopczyku Unholysecie zwracasz się lekceważącym tonem do "Dziewczynki" ? Jesteście w podobnym wieku. Rozważania są czysto teoretyczne, jak zaznacza autorka wątku.

Aborcja to trudny temat. Chyba względnie dobrym rozwiązaniem jest oddanie dziecka w inne ręce, jak proponują niektórzy.

Gość_z
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Nie napisałem, że chcę aborcji takich dzieci, napisałem tylko, że może być ona dopuszczona. Że kobieta może się na nią zdecydować czy chce urodzić takie dziecko czy nie. Gwałt, akurat jest bardzo delikatną rzeczą nie wspomnę o jego skutkach "po".

Natomiast ja jestem przeciwny zabijaniu dzieci z pobudek czysto egoistycznych "bo ja teraz nie chcę, bo on mnie zostawi, bo kariera, bo za młoda".

unhollyseth
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 91

Odp.: Ciąża

hehehehe dziewczynko ona ma tyle lat co ty

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Słowa z jej ust brzmią jak u dziewczynki...

unhollyseth
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

aha, a ja myslalem ze sie czujesz jak 50 letni profesorek co wie wszystko jak dziecko 15 latnie myslace ze jest dorosle. Coz ja chlopczyk nie rozumie czesto twoich swiatlych madrosci.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Wiedza i mądrość nie ma nic wspólnego z wiekiem :P

unhollyseth
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

tak, ale przynajmniej z wiekiem ma sie doswiadczenie co moze byc bardziej zbawienne niz teoretyczna wiedza nigdy nie uzyta praktycznie

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Dlaczego zakładasz, że starsze osoby mają większe doświadczenie? Nie znasz innych ludzi, nie wiesz co przeżyli i czego doświadczyli. Może 15 latek przeżył więcej niż 40 latek.

unhollyseth
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

łoł, ja nie zakladalem ze starszy moze miec wieksze doswiadczenie od mlodszego. Odnosilem sie do "Wiedza i mądrość nie ma nic wspólnego z wiekiem" np. stary pryk budowlany nie musi miec wiedzy i poprawiac kazdego z ortografi jak na tym forum sie poprawia gdy sie nie ma jak odniesc do tematu ale ma doswiadczenie z tego co robi i wierze w to ze bardziej sobie bedzie radzil z tym niz 30 letni wyuczony majster ktory tylko "dotknal" to tylko z ksiazki. A jak ktos ma juz wiedze i jakies doswiadczenie w mlodym wieku to bardzo fajnie.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

To musimy jeszcze rozgraniczyć doświadczenie zawodowe z doświadczeniem życiowym ;)

unhollyseth
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

To byl tylko taki "szybki" przyklad. Z doswiadczeniem zyciowym mogloby byc podobnie. :)

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 61

Odp.: Ciąża

Nikt Ci nie poda takich informacji,bo aborcja jest nielegalna, z wyjątkiem 3 przypadków! Jeśli lekarz uzna, że się kwalifikujesz...sam pewnie Cię pokieruje. Lekarz może odmówić wykonania zabiegu,ale bezwzględnie musi wskazać innego lekarza, który taki zabieg przeprowadzi! Taki mówi Ustawa...

megan
                Zgłoś
                Odpowiedz

tylko szkoda,że niektórzy lekarze nie porafią wykryć zbyt wcześnie wad rozwojowych dziecka.to dziecko się rodzi i cierpi,nie mówiąc o rodzicach.tak jestem za aborcją powinna byc legalna,nie byłoby czarnego rynku usuwania ciąż.żaden lekarz nie zacierałby rak biorąc za ten zabieg 1200 zł.tylko mógłby sam podejmować decyzje czy uważa ,.że to słuszna decyzja.także nie piszcie o ustawach.w kościele katolickim grzechem było zapłodnienie invitro.Watykan zgodził się ,że to jednak nie jest grzechem tak samo jak używanie prezerwatywy.a niedługo Watykan dojdzie do wniosku,że aborcja nie jest zła bo poczęte dziecko jest zarodkiem a nie człowiekem bo do pewnego momentu nic nie czuje.także poszukajcie więcej informacji. A Ustawa się zmieni.wiecie dlaczego? Bo Polska współdziała z Kościołek i jak Kościół zmieni zdanie to ustawy zaczną się sypać.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

a tak wógóle odnosząc się do poprzeniego postu.tabletka wczesnoporonna w takim razie tez powinna być zabroniona ,bo to przecież waszym zdaniem zabicie życia poczętego.no więc przestaje rozmunieć co niektóre osoby wypowiadające się.dlaczego więc taka tabletka nie jest zabroniona i można ją kupić na recepte?

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
19 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -