Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Ciąża

Ilość postów: 117 | Odsłon: 11124 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
                    • Odp.: Ciąża

pomyliłaś/łeś tabletkę wczesnoporonną z po stosunku, którą można kupić w aptece

Gość_ania
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 64

Odp.: Ciąża

Ale ja zupełnie nie włączam do tego KK. Moje przekonania nie wynikają z mszy św. i nie mają nic wspólnego z Watykanem.

Pytanie jest gdzie są granice tej chorej wolności i "decydowania o własnym ciele"?

Aborcja, eutanazja, narkotyki, swoboda seksualna, wyzysk, wypaczenie moralne i etyczne...kiedy to się skończy.

Uwierz mi, że My jako ludzie jesteśmy zbyt głupi, żeby decydować o swoim ciele! W tej kategorii jesteśmy największymi hipokrytami i pajacami.

unhollyseth
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Najbardziej groteskowo i absurdalnie brzmi, że "aborcja (pigułka wczesnoporonna" jest ratunkiem przed niechcianą ciążą"...

Ciąża niczym choroba...niczym rak złośliwy...

unhollyseth
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Unholly masz rację. Aborcja nie jest środkiem antykoncepcyjnym!!!

Jest ostatecznością w niektórych przypadkach...

Mimo,że nie pochwalam aborcji, to jednak jestem za jej legalizacją...

megan
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Co rozumiesz przez ostateczność? Ja podałem 3 powody.

unhollyseth
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Zgadza się, podałeś 3 'ustawowe' powody..

Aborcja jest ostatecznością, bo wiele kobiet decyduje się jednak urodzić nawet narażając swoje życie, decyduje się urodzić chore dziecko oraz dziecko gwałciciela!

przecież to że kobieta dowie się o wadzie płodu, nie oznacza że dostała nakaz aborcji...

ma wybór, chociaż w praktyce różnie z tym bywa...

megan
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Zgadza się wszystko. Ale mnie raczej chodzi o aborcje "bo mi się tak podoba".

unhollyseth
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Takiej aborcji jestem zdecydowaną przeciwniczką!

megan
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Czyli w sumie zgadzamy się co do aborcji. Co prawda Ty chyba rozszerzasz ją o problemy natury psychologicznej.

unhollyseth
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 67

Ja też jestem za legalnością aborcji. Jej dostępność nie oznacza przecież nakazu!

Swego czasu naczytałam się sporo na ten temat. Prawda jest taka,że kobieta,która chce usunąć ciążę, zrobi to bez względu na to czy jest to legalne czy nie! Podziemie aborcyjne kwitnie!

Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę do czego zdolne są zdesperowane kobiety...nabijanie się na druty, wstrzykiwanie kwasu do macicy... wszystko w celu wywołania poronienia. Za tym często kryją się dramatyczne historie, nie tylko zwykła wpadka. Czasami wystarczyłaby pomoc psychologa, rozmowa z kimś życzliwym...pewnie dałoby się uniknąć wielu tragedii i bezsensownych śmierci...

megan
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Moim zdaniem problemem nie jest możliwość usunięcia ciąży, a sama chęć usunięcia ciąży, która sprowadzona jest do "niechcianego problemu". Kiedyś czytałem o kobiecie, której matka poddała się aborcji. Coś nie wyszło i dziecko przeżyło - ta kobieta. I dziewczyna żyje z tą świadomością, że matka chciała ją zabić. Jak dla mnie nie mieści się to w głowie.

Nie jestem za aborcją, bo wówczas nie dajemy szansy tym nienarodzonym dzieciom. I jeżeli ktoś powie, że to nie dzieci tylko zlepek komróek to przypominam, że sami też jesteście zlepkiem komórek...

unhollyseth
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Jak już napisałam wyżej...czasami wystarcza pomoc, wsparcie psychologa czy też bliskiej osoby. może gdyby kobieta nie została pozostawiona sama sobie, miała wsparcie...nie podjęła by takiej decyzji. Są różne sytuacje życiowe, ludzie przeżywają różne tragedie...nie możemy tego wrzucać do jednego wora!

megan
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Dlatego może czas rozpocząć rewolucję moralną? Zacząć od facetów, którzy uciekają od kobiet, które są w ciąży. Potem przejść do "nie chcę dziecka, bo kariera" i dążenie do ogromnych majątków i hedonistycznego stylu życia. Skończywszy na edukacji seksualnej z prawdziwego zdarzenia, bo skoro wstyd jest przejść się do kiosku czy apteki po prezerwatywy i metoda na "kochanie zdążę wyjąć" to o jakiej edukacji można mówić.

unhollyseth
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 83

Oczywiście pan Unhollyseth wybiera takie przykłady, jakie pasują mu do z góry założonej tezy-ciekawe jak zachowałby się gdyby jego partnerkę,konkubinę,żonę (niepotrzebne skreślić) zgwałcono i zaszłaby w ciążę ze swoim oprawcą ?Też byłby taki pryncypialny i nie zezwoliłby na skrobankę?A gdyby zygota w łonie partnerki,konkubiny,żony (niepotrzebne skreślić) obciążona byłaby poważnym defektem genetycznym,to co wtedy? Rodzić kalekę czy usunąć ciążę? A prawa kobiety do decydowania o sobie nie są ważne? Dlaczego o zakazie aborcji mają decydować mężczyźni i kobiety po menopauzie? To są zbyt poważne sprawy,aby ad hoc napisać "...nie dajemy szansy tym nienarodzonym dzieciom" (komentarz z 13:22).Mimo wszystko pozdrawiam!

Gość_b.ostrowiak
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Pyszczku...jak czytasz to czytaj do cholery uważnie. Napisałem wyraźnie, że dopuszczam aborcję w 3 przypadkach. Natomiast pamiętaj, że dziecko i ciąża to nie tylko kobieta i ona ma prawo decydować. Mężczyzna - przyszły ojciec również.

unhollyseth
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 65

Dokladnie brawo unholly!! Szkoda ze nie ma opcji 'lubie to'. -.-

eMeM
        Zgłoś
        Odpowiedz

też to lubię jak unolly się tu wypowiada.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

moralizator

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
19 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -