Jeżeli w pewnym wieku obawiasz się ciąży to niech facet podwiąże sobie nasieniowody, a ty podetnij jajniki i po sprawie.
unhollyseth@
Dziś, 10:26
To jest genialne .....
Unholy powinien pracować w poradni rodzinnej. Dać mu tylko brzytwę i sznurek. ;-)
Dziecka jeszcze niestety nie mam. Pracuję głównie w weekendy, więc i czasu mam dużo:P
za komuny moja żona leżała na patologi ciąży,codziennie były wykonywane zabiegi aborcyjne od 5 do 10 zabiegów dziennie oprócz sobót i niedziel.Nie były to nastolatki lecz mężatki po 40stce.Te panie pewnie dziś są przeciwne aborcji i zasilają szeregi moherowych beretów.
Kocham Cię. Przepraszam - ten krótki list oraz obrazek św. Michała położyła obok synka w krakowskim oknie życia jedna z matek. Z 14 noworodków pozostawionych w tym oknie, które właśnie obchodzi pięciolecie powstania i było pierwsze w Polsce, tylko w jednym przypadku rodzice zmienili decyzję.
Uho...chłopie podziwiam cię za twój tupet!Wydaje ci się,nasz się na wszystkim (?),a tak naprawdę ,aby udowodnić swoje racje posuwasz się do obrażania ludzi na forum - "stara i głupia", "pyszczek"etc.Niedawno wyrosłeś z wieku dziecięcego,a pouczasz dorosłe osoby,jak mają wychowywać dzieci(!),sam ich nie mając (tak wynika z twoich wpisów) .Ba,patrząc ile czasu spędzasz przed klawiaturą,chyba nie zdążyłeś posadzić drzewa,nie mówiąc o wybudowaniu domu.Trochę pokory młody kolego....Pozdrawiam mimo wszystko
Jasne pokora... Piękne hasło. Pokora nie pozwoli mi wyżywić rodziny. Pracy nie dostałem przez pokorę, tylko przez to, że wiedziałem czego chcę i to osiągnąłem. Zakładam z przyjacielem stowarzyszenie, pomagające osobą niewidomym (co prawda to nie dom), ale pokorą też tego nie osiągnę. Tak więc nie mów mi o pokorze.
Co do pouczania dorosłych...dzieci własne chcę mieć i to bardzo i już wkrótce będzie to możliwe. Natomiast wystarczy obserwować, wyciągać wnioski. Sam byłem dzieckiem i wiem jak byłem traktowany oraz jak chciałbym być traktowany? Czy to nie jest dobry argument?
Co do obrażania, fakt czasem przesadzam, za co przepraszam, ale jak czytam pewne osoby to wydaje mi się, że brakuje im pewnych rzeczy.
Nie mając własnego dziecka nie mam prawa mówić o innych dzieciach, o moim punkcie widzenia?
Unhollyseth bardzo fajnie się Ciebie czyta. Uważam, że jesteś mądrym człowiekiem i Twoje wypowiedzi są konkretne i bliskie moim poglądom.
Moim też. No może w kwestii religii się nie zgadzamy, bo ja jestem wierzący ale to w niczym nie przeszkadza. Tak więc reasumując uważam Cię za fajnego gościa, szkoda, że coraz trudniej takich spotkać.
"Co do obrażania, fakt czasem przesadzam, za co przepraszam, ale jak czytam pewne osoby to wydaje mi się, że brakuje im pewnych rzeczy"
Nie brakuje im pewnych rzeczy tylko wygłaszaja swoje zdanie.skoro ich tak krytykujesz to nie będziesz dobrym rodzicem,bo zawsze będziesz negować decyzje swoich dzieci.Każdy ma prawo podejmować decyzje,niezalweżnie czy są po Twojej myśli czy nie. Jeżeli ktoś chce poddać się aborcji,to nie powinieneś takiej osoby osądzać z góry i jej obrażać.widocznie ma swoje powody i dojrzała psychicznie do takiej decyzji. Także nie neguj tylkoz pokorą skoro ją masz uszanuj zdanie innych,bo inni szanują twoje zdanie i poglądy.skoro ci się to nie podoba opuść ten post i udzielaj rad na innym. Obrazić kogoś jest łatwo nie znając osoby,o którą chodzi.ale przeprosić za obelgi to już ciężko.także panuj człowieku nad sobą
Ale my tutaj nie mówimy o "dorośnięciu" do pewnych rzeczy, ale o zabijaniu.
Co to w ogole jest za wyliczanka "To dziecko zabije bo nie chcę, kolejne urodzę, już urodziłam, ale kolejne zabije...bo to moje ciało". Jak można dojrzeć psychicznie do zabójstwa? Absurd!
To tak jak na loterii, któremu dzieciątku się uda to mamusia daruje mu życie. TO JEST STRASZNE !!!!!!!!!!!!
I jeszcze jedna rzecz...mówiąc o aborcji nie zapominajcie wspomnieć o sprzedaży usuniętego płodu. Pomijam laboratoria medyczne, ale firmy farmaceutyczne, które używają macierzystch komórek do produkcji kosmetyków, które bogate paniusie (bo nie są to tanie kosmetyki) używają jak im mordki zaczynają marszczyć. 200 dolarów koszt rączki...może kobiety masowo powinny zachodzić w ciąże i poddawać się aborcji. Nieźle można na tym zarobić!
Dlaczego coraz więcej mówi się o aborcji i prawie do aborcji oraz o tym, że jest ona bezpieczniejsza niż poród? Widocznie ktoś na tym zarabia. A czym później wykonana aborcja tym cenniejszy płód.
A może róbmy jak Chińczycy...jedzmy płody poddane aborcji. Podobno afrodyzjak!
nie my nie mówimy o zabijaniu tylko o zabiegu aborcyjnym o usunięciu ciąży.zarodek to nie człowiek.a zastanowiliście się dlaczego np znaleziono nieżywe dziecko na śmietniku,albo matka zabiła dziecko po porodzie? wiecie dlaczego? ona nie jest zwyrodniała.właśnie dlatego ,że ktoś odmówił jej aborcji.
Żartujesz? A może jeszcze gwałt w rodzinie to nie gwałt po to rodzina? Jak można tak rozgraniczać, zarodek/człowiek/dziecko.? Pięknię, naprawdę pięknie. "Zabieg", ależ oczywiście...