Dla wszystkich interesujących się modą!
Co będzie według Was, lub opinii modowych specjalistów modne w nadchodzącym sezonie wiosna-lato 2011?
Z tego co sama się zorientowałam póki co królują bluzki w kwiatki, powycierane dżinsy. No i chyba wielki come-back kurtek dżinsowych !
Co Wy na to Dziewczyny?? Chłopaki??
a i zapomniałam jeszcze o spodniach haremkach i panterce...
Czy wybierając się na ubraniowe zakupy kierujecie się aktualnymi trendami.. ?, Czy uważacie, że moda ogólnie powtarza się.. ?, Czy warto trzymać w szafie ubrania z przed kilku sezonów..?, Czy pamiętacie i wspominacie na jakie ubrania był największy boom..?, Dla kogo moda..?, Czy tylko dla nastolatek..?
Proszę o wypowiadanie się na temat !
Wiesz co nie da się uniknąć, bo gdzie nie pójdziesz to ubrania wszędzie są "na jedno kopyto", a moda zatacza kółko i to co kiedyś było modne za jakiś czas powraca wiele rzeczy, które są dziś modne znalazłam w starych ciuchach z młodości mamy nawet buty na tych wielkich obcasiskach i podbiciach-platformach modne były 30 lat temu:)
Jeśli chodzi o panterke to ja lubię i zakładam-nawet Pani Ewa Minge ostatnio w tv na temat panterki wypowiadała się pozytywnie:)żeby się jej nie wstydzić-tylko oczywiście musi być wszystko z umiarem:) Z tego co ja wiem kolor modny na wiosnę to pomarańcz i spodnie z szerokimi nogawkami także rurki już chyba będą odchodzić na bok:)
A jeśli chodzi o jeansy czy kurtki jeansowe to czy są akurat trendy czy nie ja na to nie zwracam uwagi tylko chodzę w tym bo lubię. Najważniejsze jest chyba, żeby w ubraniu się dobrze czuć.
Wiosną i latem tego roku będą modne wszelkie "kocie" wzory, kwiatki, ostre i wesołe kolory a jeans jak to jeans, uniwersalny, ponadczasowy materiał, który z mody nie wyjdzie.
Najważniejsze bycie sobą,ale już widzę tych metroseksualnych facetów w japonkach z długimi włosami gdzie im żebra wychodzą na wierzch bleee
podobno także koronka będzie modna
tak bluzki z zakończeniami z koronki oraz ażurkowe sweterki, narzutki itp
Ja zwracam uwagę na trendy, ale bardziej w dodatkach typu obuwie, torebki, biżuteria itp. Kupując bardziej klasyczne ubrania, można je podrasować;) modnymi dodatkami - może nie wygląda się wtedy jak ikona mody, ale też nie jak totalny modowy ignorant.
A czy moda tylko dla nastolatek - oczywiście, ze nie, ale nastolatki mają większą dowolność w interpretowaniu mody, moga sobie na więcej pozwolić. Jednym z powodów jest chociażby życie zawodowe dorosłych. Dress-code nie wszędzie obowiązuje, ale wiele zawodów ma jakieś ogólne wytyczne odnośnie ubierania się. Natolatka w ultrakrotkiej mini nie zgorszy, ale nauczycielka czy pracownica w banku może już pojść na "dywanik" do szefa;)
Dokładnie, zgadzam się ze wszystkimi wypowiedziami. To prawda, że nastolatki mają większą swobodę i wraz z wiekiem bądź wykonywanym zawodem szaleństwa modowe powinny być odpowiednio miarkowane.
Co do Panów w japonkach.. hmm.. szczerze mówiąc niektórym Panom, którzy mają męską fajną posturę, na plażę japonki jak najbardziej myślę, że mogą być. Mnie u Panów gorzej razi żel na włosach.. no i zdecydowanie lepiej jak tych włosów na głowie mają za mało niż za dużo !
Ważne też oczywiście żeby w ubraniach dobrze się czuć.
Też słyszałam, że modny będzie pomarańcz. Fajnie też, że modne będą koronki ale żal, że rurki odchodzą.. Ja wymieniłam wszystkie szerokie nogawki właśnie na rurki.. Ale chyba tak zostanie u mnie bo rzeczywiście lepiej się w nich czuję i lepiej pasują np. do balerinek czy w ogóle letnich butów.
Do osoby z godz. 15.58 jak będziesz miała chwilkę - skrobnij coś na temat modnych dodatków :)
w tym roku bedzie modne to co w zeszlym - biale skarpety, klapki, badeje i okulary przeciwsloneczne z targowicy
Zachęcam wszystkich do kupowania w lumpach, a wtedy nic co jest w sklepach Was nie ominie;)
nie trzeba zachęcać bo każdy tam łazi aż ciasno i gwarno
Ja raczej kupuję dużo przez internet, często na aukcjach. A słuchajcie dziewczyny czy wiecie może co to za centrum chińskie na żabiej przy rondzie utworzyli? Czy ktoś tam był? co to w ogóle jest?
A tak przy okazji to dowiedziałam się też od mojej mamy, że jak była nastolatką modne były.. uwaga !! legginsy w kwiatki :D czyli eksperci rzeczywiście grzebią w przeszłości, dodają nowy element i już;) ale wzory jednak się różnią.
Powracając jeszcze do tematu całego wątku, chciałam zapytać Was o zdanie na temat tipsów. Podobno wychodzą z mody, co Wy na to? Nosicie tipsy?
ja noszę, bo sama sobie robię...mam słabe swoje paznokcie, więc nakładam żel i jest ok;-) do tego lakier i wyglądają bardzo naturalnie, wiele osób się nabiera,że to moje naturalne paznokcie...
Z mody wyszły wszelkie ozdoby, brokaty itd... teraz raczej jednolite lakiery do paznokci królują;-)
Byłam ten sklep to Azja, są tam ciuchy różnego rodzaju-spodnie, bluzki, tuniki, dresy itp, ozdoby do włosów, spinki, bransoletki, korale itp:) torby a nawet takie rożne rzeczy jak w sklepach po 4 zł typu jakieś psikadełka, kosmetyki, ściereczki kuchenne, siedziska na stołki itp.itd.:)
A jak z cenami w tej Azji?