nie jest drogo-ceny porównywalne do targowicy tak mi się wydaje
Acha to fajnie, a czy zajmujesz się robieniem tipsów innym czy tylko tak na własne potrzeby? Ja też mam bardzo słabe swoje paznokcie.. ;/
KM, robię sobie,mamie,koleżance i siostrze;-) Nigdzie się nie ogłaszam, więc i 'obcych' klientek nie mam....
Co do tipsów - w "wielkim świecie" to podobno dawno już wyszły z mody, na naszych ulicach tego nie widać;). Ja akurat jestem ich przeciwniczką, pewnie dlatego, że nie raz napatrzyłam się na kapiące tandetnymi ozdóbkami, brokacikami, do tego średnio zadbane sztuczne szpony ( czyli tu coś odprysło, tam się odkleiło itp. ). Natomiast jeśli ktoś ma tipsy, ale niezbyt dlugie, bez tandetnej pstrokacizny na nich, eleganckiego frencha - to ok, czemu nie. Ja sobie nie zrobię, wolę dbać o wlasne.
I jedna uwaga dla części posiadaczek baaardzo długich szponek - czasem warto je wyczyścić, także od spodu:D. Kiedyś pani sprzedająca jakieś ciuszki na bazarze wydawała mi resztę w ten sposób, że wyciągnęła w moją stronę dłoń, mając drobne na wewnetrznej stronie dłoni. O moja matko, jak popatrzyłam na ten jej wystające końcówki paznokci i wyzierający z nich BRUD, ochyda...
A propos brudnych paznokci. Kiedyś stałam w kolejce za wędliną na hali targowej i jak zobaczyłam, że ekspedientka podaje ludziom wędlinę rękami z długimi, czarnymi dosłownie od brudu pazurskami to od razu straciłam apetyt i wyszłam z kolejki
Mam pytanie odnośnie sukienek. Jaką wybrać na wesele? Chodzi mi o fason i kolor, tak żeby troszkę się wyróżnić.
Jak można doradzić komuś sukienkę nie wiedząc, jak ktoś wygląda?! Jakie ma wymiary czy nawet raczej ogólnie budowę ciała, jaką karnację, jakim jest typem kolorystycznym? Przykładowo doradzę Ci mini, sukienkę odsłaniającą nogi, a Ty, przykladowo ( bez obrazy, taki przykład ) masz wybitnie krzywe i grube nogi...Faktycznie wyróżnisz się wtedy...
Albo doradzę Ci sukienkę w ciepłej barwie, może ciepły pomarańcz, zloto
Oj, coś mi przerwalo - doradzę Ci taką cieplą barwę, a Ty np. jesteś typem kolorystycznym wybitnie chłodnym, to ta sukienka sprawi, ze będziesz wyglądac na zmęczoną i chorą;/.
Jestem wysoka brunetka, szczuplej budowy ciala. chcialam tylko sie dowiedziec co jest modne jesli chodzi o sukienki
Jeśli chodzi o sukienki odchodzi z mody satyna (zresztą satyna ma tendencję do poszerzania sylwetki i dodaje nam troszkę lat). Modny jest szyfon, delikatne różyczki gdzieś w okolicy dekoltu a także fason powinien być luźny, najlepiej sukienka odcięta pod biustem, jeśli jesteś wysoka taki fason Ci absolutnie nie zaszkodzi bo Cię nie "skróci" ani nie poszerzy jeśli jesteś szczupła. Jeśli chodzi o kolor to: brudny róż, beż, biel. Pozdrawiam i życzę udanego weselicha :))
I nie kupuj tej nieszczęsnej kiecki na targowicy, nie rób sobie tipsow z brokatem i hełmu na głowie...jeśli wesele jest u nas w oklicy to na pewno się wyróżnisz:D
Dziękuję za poważne odpowiedzi
Z tą targowicą to fakt! Byłam na weselu, gdzie 3 kobitki były w jednakowych targowicowych kieckach!
Proponuję Allegro...ja tam kupiłam śliczną sukienkę;-)
no nie wiem czy takim makijazem sie wyrozni obecnie wiele dziewczyn sie tak maluje...