Jakie prezenty lub ile kasy dają rodzice chrzestni na 18-stkę?
mi się wydaje że najlepiej daj pieniądze dzieciak sam sobie kupi to o czym marzy dzisiejszej młodzieży trudno dogodzić
Kupiłam chrześnikowi zegarek Atlantic za 450 zł i zrobiłam pamiątkową grawerkę na zapięciu bransolety
zegarka podobno nie daje sie w prezencie
Zgadza się. Nie przechodzi się też pod drabiną, nie tłucze luster, łapie się za guzik na widok kominiarza no i oczywiście robi się wszystko żeby tylko czarny kot nie przebiegł drogi...
Ja nic od nich nie dostałam:P
1000 złoty
zegarek<+budzik> kasa
laptop
wycieczka za granicę
Fundnięcie imprezy urodzinowej dla niego i znajomych
Pewnie, że przesadzają. Ciężko ludziom się żyje, mniej kasiorki mają i wkurzające jest "bo chrzestny to musi dać tyle:...". Każdy daje tyle a ile może sobie pozwolić.
Te powyższe wygórowane? Nie żartujcie.
no ale jak czlowiek zarabia 1000 to jak to ma zrobic..dla wlasnych dzieci nie ma..
Oczywiście że wygórowane. Pomijając już to, że chrzestny wcale nie ma obowiązku dawać żadnych pieniędzy. To tylko jego dobra wola i chęć. Nie uczcie młodych dziadostwa!
Najlepiej dać pieniądze i mały drobiazg, który będzie pamiątką np. zawieszka do łańcuszka lub bransoletki.
a dlaczego zegarka sie nie daje ? słyszałem o nożu i krzyżyku...
ja na 18 chetnie dostałbym laptop
mieszkanie albo auto
Jak dostałem na osiemnastkę wypasiony zegarek , na weekendzie nie było za co jechać na rudki to go zostawiłem w lombardzie razem z łańcuszkiem złotym :-) więc dajcie lepiej kasę nie będzie przynajmniej lombard zarabiał :-)
to swiadczy tylko o tym ze nie dorosles !!!!!!!!!!!! zrobiles przykrosc temu kto ci to podarowal