Nie chce pisac nawet co to za firma , bo mi wstyd za tego pracodawce,a nie chce tez byscie pomyśleli ,ze chodzi mi o oczernanie kogokolwiek.Chodzi mi tylko czy macie takie same odczucia albo czy byscie mieli takie jak ja dzis.Poprostu chce mi sie płakać I nie moge zrozumiec jak mozna tak wykorzystywac ludzi i miec czyste sumienia a i tak na wszystkim przekreca by miec jeszcze wiekszy zysk
Uwierz mi, że to i tak nieźle. Niektórzy płacą jeszcze mniej..1200 na rękę to i tak troszkę więcej niż najniższa krajowa, z czasem może będzie lepiej, każdy od czegoś zaczyna..
Nie daj sobie wmówić że to jest normalne, to jest zwykle wykorzystywanie ludzi, biznesmeni w dziurawych skarpetkach się na nas bogacą a instytucje które powinny coś robić udają że jest ok. To jest państwo zakłamania i wspierania z
Ja tyle zarabiam , biednie ale jakos daje rade, mieszkam sama
dajesz rade bo sama mieszkasz, jakbys miala rodzine to juz nie starczylo by Ci na zycie. a co dopiero myslec nad mieszkaniem, autem - przeciez to dzisiaj nie sa dobra luksusowe (ale to sie moze zmienic)
Nie płacz Magistrze, lepiej nie będzie. Zmień miejsce pracy, wyjedź z Ostrowca, wyjedź z kraju...
widocznie pierwszy raz starasz się o pracę.W Ostrowcu takie są stawki u wszystkich
przedsiębiorców- badziewiarzy, jeszcze ci mogą zaproponować pensję minimalną to dostaniesz 1000 zł do ręki a 700,- zł na boku,wypłaci ci przez jeden miesiąc a potem uda głupa, że jak to on nic nie wie a na liście płac to wyliczono od brutto 1350,- zł
a co się dziwicie, że tak przedsiębiorcy kombinują, jak rynek zapchany jest przez stosy ludzi robiących na czarno, świadczących usługi często poniżej kosztów, a przedsiębiorcy muszą z nimi konkurować....
Zle CI jeszcze? to i tak sporo:)
jak bedziesz mial dzieci i rodzine to nie wiem czy bedzie Ci tak wesoło
Nie liczy się ile jaka jest kwota na pasku wypłaty, tylko co z tymi pieniędzmi możesz zrobić. Spróbuj utrzymać rodzinę za takie pieniądze to pogadamy czy to tak sporo, albo przejdź się do sklepu i zrób zakupy dla siebie na śniadanie, obiad i kolację, weź paragon, a potem przemnóż przez 30 dni w miesiącu. Powodzenia.
Mam najniższa i cieżko jest, wiec gdybym miała o pare zł. wiecej to juz to by było dla mnie sporo, kazdy ma inna definicje - sporo.
1200 do ręki zarabia np. serwisant w sklepie komputerowym.To i tak nieźle jak na Ostrowiec, bo tutaj "jedyna słuszna pensja" to najniższa krajowa w większości przypadków. A za jaką pracę takie wynagrodzenie, czego wymaga praca na danym stanowisku, jakie są godziny jej wykonywania, obowiązki?
Nie oczerniajcie tak przedsiębiorców/biznesmenów. Czasem spróbujcie postwić się na czyimś miejscu. Koszty umowy o pracę są olbrzymie. Ponad drugie tyle co dostaje pracownik idzie na zusy, podatki, składki, itp. Do tego inne koszty zatrudnienia tj. szkolenia BHP, badania i potem odwiedzające INSTYTUCJE, wlepiające kary za pierdoły tj. PIP, Sanepid, Strażacy itp. Ja myślę Magister, że warto jest zacząć, sam po krótkim czasie się przekonasz czy da się coś więcej wyciągnąć, czy może gdzie indziej z nabytym doświadczeniem. NIKT nie ma LEKKO
Tak, wiecznie słyszy się o olbrzymich koszty pracy. Jak kogoś nie stać na zatrudnianie pracownika to niech sam zakasa rękawy i zaiwania, a nie szuka łosia do pracy za śmieszne pieniądze, z dyspozycyjnością 10-12h na dobę i doświadczeniem. Ale na czymś trzeba się dorobić prawda? Najłatwiej na krzywdzie innych osób.
A mój brat pracuje na trzy zmiany , jest po studiach a na pensje dostaje 950zł, a ma na utrzymaniu żonę i male dziecko. Tak więc 1200 to i tak dużo jak na Ostrowiec.
I napisz jeszcze że "małe miasto to małe zarobki".
Widze ze jestes z tyvch co to wyzysk promuja bo skoro pracodawca ma dochodu 70 tys a pracownik z tego ma 1200 to chyba stac go oplacic cala ta twoja propagandowa reszte a wiem co pisze.Wiec nie pisz glup[ot ze sa takie czy inne koszta bo sa i tyle ale pracownikm to wypracowuje w 500 procentach Jestem ksiegowa i prowadze kilka firm ostrowieckich i widze jakie maja obroty dochody a ile pracownm zarabia to poprostu czasamiwola o pomste do nieba a ulgi pracodawca tez ma wiec Kasiu troszke pokory