Super, że nie tylko ja mam takie dobre zdanie o Samochodówce:)) Kto jeszcze zdobył tam jakieś superowe umiejętności dodatkowe? Piszcie niech wszyscy wiedzą, że tu dzieje się duuuuużo dobrego dla nas uczniów, tylko jakoś nie wszyscy o tym wiedzą
No i co wam dadzą te papierki, bez doświadczenia i układów...
dokladnie papierki są dobre do wc najwyżej
nie zgadzam się! Bo po kursach idziemy na staże tu na miejscu albo jedziemy do Niemiec, więc nie są to tylko papierki, nabieramy też praktyki. W zeszłym roku kilku gości -chyba z ośmiu dostało pracę na obrabiarkach CNC zaraz po stażu. Pracują w Ostrowcu u Chodorka i w Kunowie i nawet nieźle zarabiają
niezle to znaczy ile zarabiają .a w niemczech tez na was czekaja z otwartymi rekami maja po was przyjechac
po ok. 2.900, to jak na Ostrowiec chyba nieźle?!! Dlaczego w tobie tyle żółci? Z konkurencyjnej szkoły jesteś czy jak?! A w Niemczech faktytcznie na nas w wakacje czekają - takie dziwne? Szkoła załatwiła staże wakacyjne
Ja do tej szkoły uczęszczałem UWAGA w latach 1966-69,zdobyłem dobry zawód tokarza i dobrze z tego żyję.To wtedy była dobra szkoła.Wszelkie przyzakładówki się nie umywały do tej szkoły.Dyscyplina trochę na warsztatach była jak w wojsku przy instruktorze P.Biernackim ale to na dobre wychodziło.Nie wiem czy ktoś czyta forum z moich rówieśników ,jeżeli tak to pozdrawiam.
Żeby tak jeszcze maturę tam można było zdać...
dużo osób tam zdało, zdaje i będzie zdawać maturę z liceum technikum.
Rzeczywiście "dużo" - http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120702/EDUKACJA/120709867 Porównajcie liczbę osób, które przystąpiły do matury z innymi technikami i liceami
Ale to już od uczniów zależy czy podchodzą do matury czy nie. Jeśli większość wie, że mają zawód i chcą zacząć pracować nawet nie podchodzą.
Gratuluję takiego myślenia. W Hiszpanii takie podejście do wykształcenia odbija się teraz czkawką
Do Gościa z 16.45 - jakiego myślenia? Chyba dobrze, że chcą zdobyć zawód. Tylko ci co chcą iść na studia przystępują do matury. Dla uczniów technikum ważny jest zawód i średnie wykształcenie, a nie mgr na bezrobociu.
Racja, powinno być raczej "braku myślenia".
Szkoła spoko, tylko żal nauczycieli. Nie będę wymieniała nazwisk, pani od niemca czyści biurko z 10 min. czepia się o nie wiadomo co. U pani od polaka trzeba było ostro z tą nauką.
ja tam teraz chodzę, jaki niski poziom????? właśnie cała moja klasa zarobiła dzisiaj po jedynie z polaka za Reymonta kobitka od polaka naprawdę na rozszerzeniu wymiata
szkoła jak każda inna są różni nauczyciele i różne wymagania spoko