@Dziś, 12:12,jeśli zaprzeczasz temu co powiedziałem,to zaprzeczasz zdaniu fachowców doświadczonych serwisantów od których to wiem,bo jest o tym film. Dysk SSD jest głównym opóźniaczem. Twiedzisz że nie opłaca się kupować windows 10, no to można zostać na windows 7 ,który się praktycznie niczym nie różni,poza tym że obsługuje ekrany dytykowe i kilkoma wodotryskami na ekranie. Oczywiście że 64 bitowy, bo tylko wtedy można obsłużyć więcej niż 3GB ramu, a to jest ważne,gdyż dużo ramu to brak konieczności obsługi pamięci wirtualnej i więcej danych trzymanych w pamięci,a mniej na dysku, czyli szybszy dostęp.
Gadasz głupoty że system nie chodzi szybciej ,co przeczy wszelkim doświadczeniom, bo własnie dysk oraz ram jest kluczowym elementem opóźniającym szybkość ładowania się programów. To już nie te czasy jak do 2005 roku gdy szybkość procesora decydowała o szybkości procesora. Dziś to bez znaczenia. Jeśli ktoś zamierza montować filmy, korzystać z symulatorów 3d,itp ,to musi mieć jeszcze szybką grafikę ,czasem procesor odgrywa rolę,czasem grafika, to zależy od konkretnej gry.
acha i jeszcze odnośnie minimalnej specyfikacji windows 10, tutaj film także fachowca https://www.youtube.com/watch?v=mVWjNqTHn0A
Człowieku co w ogóle piszesz?
"To już nie te czasy jak do 2005 roku gdy szybkość procesora decydowała o szybkości procesora."
Faktycznie w 2020 roku o szybkości procesora decyduje gwiazda polarna i zachmurzenie księżyca :D
Poza tym kogo w ogóle interesuje szybkość procesora. Zawsze się liczy wydajność, ale co ja tam mogę wiedzieć. Eksperci to eksperci.
OMG, masz dwa problemy - pierwszy to umiejętność czytania ze zrozumieniem (przykład z bankowością i Linuxem), drugi to brak elementarnej wiedzy przez co piszesz bzdury. Spróbuję wyjaśnić Ci to pisząc w sporym ułatwieniu, żebyś zrozumiał.
Każdy program, czy to pojedynczy plik wykonywalny, czy system składający się z wielu plików jest uruchamiany z dysku - dysk ssd decyduje wyłącznie o tym, że program ZAŁADUJE się do pamięci RAM szybciej. Z pamięci RAM do procesora ładowane są instrukcje, który je wykonuje. Te programy nazywamy wtedy procesami. Wydajność procesora decyduje o wydajności tych programów, w tym systemu z odpalonymi procesami i usługami. Wydajność RAM i jej pojemność decyduje o ilości uruchomionych jednocześnie procesów i usług. Szybkość dysku decyduje o zapisie i odczycie danych na nim zapisanych. To tak jak dla dzieci, więc powinieneś zrozumieć. A jeśli nadal do Ciebie nie dociera to razem z tymi fachowcami serwisantami zrób eksperyment. Wsadź do jednego kompa i5 6400, zbadaj wydajność systemu, a potem wsadź i9 9900KS i zrób to samo. o.Obydwa są na podstawce LGA1151, więc możesz nimi żonglować. Wg Twojej teorii i tych super serwisantów nie powinno być żadnej różnicy :))))))) czekam na wyniki testów
Czy jak do mojego Celerona 400 dokupię Ramu i dysk SSD to będę miał szybki komputer?
@19:49 w cokolwiek tylko, żeby dała wcześniej zgodę bo pójdziesz siedzieć jak za gwałt
@20:17 Kup pentium II to wtedy będziesz miał szybszy internet i mniejsze spalanie jeśli jeździsz dieslem.
A w doope wsadzić jak nie masz gdzie.
@19:48 ,powiedz mi dla jakiej firmy pracujesz że tak strasznie starasz się wmówić ludziom by kupili najnowszy procesor I9, 9 generacji(zbieżność liczb przypadkowa) i chcesz wmówić że odczuję JAKĄKOLWIEK różnicę na normalnej pracy komputera? Przecież mówimy o bankowości internetowej ,a nie o FORT NITE,czy innej nowszej grze? Pracujesz w Media Expert ,czy gdzie? Bo tylko tam widzę same najnowsze laptopy które są najlepsze i NAJTAŃSZE.
A swoją drogą dodam że na komputerze znajomego z procesorem intel core2duo i 6GB pamięci wszystkie strony odpalają się płynnie i bez zacięć i na każdej przeglądarce. U mnie ten sam procesor,a zupełnie inaczej to wygląda. Tak więc g.no prawda, procesor nie ma nic do rzeczy
Ty faktycznie nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Gość z 19:48 zupełnie o czym innym pisze.
Kolega "informatyk" od wymiany papieru w drukarkach wspiera innego kolegę "informatyka"z 19:48....
Chłopaki, weźcie się już dalej nie pogrążajcie...
A autor wątku, jeśli chce utrzymać przy życiu swojego laptopa z win7 - niech po prostu wymieni dysk na SSD. Wtedy jeszcze 2 czy 3 lata będzie komfortowo przeglądał sobie internet (jeśli posiada sensowne łącze)
Dobranoc państwu.
No geniusz zła.
Autor "Straszą,że nie będzie działał,bo nie będzie wsparcia "
a ty "niech po prostu wymieni dysk na SSD."
Chciałeś zabłysnąć, ale nie poszło. Miłego dnia
Po co zaklejacie jakimis plastrami kamerke w laptopie?, nie lepiej wylaczyc sprzetowo w menadzerze urzadzen?
Sprzętowo to się odpina złącze.
Programowo się wyłącza w systemie.
6.03 - odpiąć to ty se możesz kabel zasilacza
czym się różni człowiek który nie umie czytać od czlowieka który potrafi ale nie rozumie co do niego piszą? jak widać po gościu z 22:52 niczym, więc po co przepłacać za posyłanie do szkoły
Szkoły są darmowe, butów szkoda zdzierać. Swoją drogą Polacy słabiutko znają nawet język ojczysty. Nie wiem czy to wina nauczycieli, czy jednak nie każdego nawet pisać można nauczyć. Czytanie ze zrozumieniem to już umiejętność, którą posiada niewielu z nas niestety.
smiac mi się chce z tych wiesniakow z plastrami na kamerce hahah