Patrzyłem i nie mogłem uwierzyć a teraz nie mogę spać.
"Geneza święta jest związana z upamiętnieniem strajku robotników w Chicago z pierwszych dni maja z 1886 roku."
https://myslenice-itv.pl/artykul/skad-sie-wzielo-swieto-pracy-jego-geneza-wywodzi-sie-z-chicago/944507
Żałosne
Pani Przewodnicząca Rady Miasta i vice 1 maja !!! ? coś nie tak i to bardzo 30 września.
A jutro pewnie pod Masonskim masztem w Parku Miejskim spotkanie
Żałosne!
Międzynarodowe Święto Pracy. O co wam idzie? Nie wolno świętować? Nie piszcie głupot, bo się ośmieszacie.
Fajny był kabaret chociaż było niektórych gwiazd brak ,bo jakie powiązania ma sznur od szubienicy że świętem ludu pracującego, może jakaś aluzja
Taki żałosny widok lokalnej czerwonej politycznej "elitki".
Międzynarodowe Święto Pracy. O co wam idzie? Nie wolno świętować? Nie piszcie głupot, bo się ośmieszacie.
Co to za ludzie, dlaczego tam była i komu salutowała Straż Miejska?
Takie persony tylko czekają aż kacapy wjadą do Polski, przywitają kwiatami, ugoszczą ich i powiedzą, że co roku chodzili z kwiatami pod miejsce dawnego pomniku kontynuując komuszą tradycję.
Pomnik Wdzięczności? Wojna na Ukrainie niektórych niczego nie uczy
Plucie na UE uczy? Czego?
Sranie do własnego gniazda - taka metoda została komunistycznym popłuczynom.
Łunia jednak okazała się zgniłym siedliskiem korupcji, torby gotówki od ruska latały pod stołami.
Łopozycja & postkomuna zrobiona w ciula może se teraz tylko cyrki robić.
No dokładnie tak gościu 10:42. Towarzysz Grabowski cały czas składa hołd pod nie istniejącym już pomnikiem tzw. Bielowej (pomnik wdzięczności dla bolszewików).
Towarzysze do dzieła lenina
Ciekawe jak to będzie w tym roku?
Tradycji stanie się zadość, panie w czerwonej szmince przyjdą paradować świętować komusze tradycje.
Można te przeprosiny wydrukować na plakat i nieść w pochodzie :)
20 lat w Uni Europejskiej się odwaliło