Co zrobią? Do mopsu pojda. A jak twoja firma padnie prawilny obywatelu, to będziesz z nimi w tej samej kolejce stał.
Ps. Jeśli akurat jesteś emerytem, to też się nie ciesz, emeryturki mogą też kiedyś zabrać.
To pozdro, do zobaczenia w kolejce po zapomogę
najwiecej mowia ci madrusie ze PIS zly a na dzieci biara 500 cos mi tu nie pasuje nie bierz anie grosza i spieprzaj do kolesi z PO oni ci dadza chuba ze kopa w dupe ludzie dwulicowi
Mnie tam nie zobaczysz, ja pracuje w przeciwieństwie do Ciebie bo Ty stoisz w kolejce po zapomoge
Jeszcze trochę i firmy będą padać jak muchy. Więc prędzej czy później, do zobaczenia w kolejeczcce
Po pierwsze nie zabiorą. Po drugie zdecydowana większość pobierająca 500 + pracuje.
Kolejny "inteligent" uważający że ci co mają dzieci to patologia. Może kiedyś dzieciaku będziesz miał dzieci (o ile jakaś Cię zechce) zobaczysz ile kosztuje utrzymanie dziecka. Uwierz - 500zł na miesiąc to dużo za mało.
Dużo by się tu można rozpisywać na temat który poruszyłeś. Ale zrozum :
bezrobotni nie oznacza nieroby, bezrobotni nie oznacza patologia, nieroby nie oznacza patologia, patologia nie oznacza bezrobotny i nierób. Bogaty i ceniony nie oznacza że za murami jego domu za bańkę nie dzieją się rzeczy potocznie uznawane za patologię.
90 % beneficjentów programu 500+ to normalne rodziny/ osoby samotnie wychowujące dzieci. Dzięki 500+ mają możliwość wyżywić dzieci, kupić książki do szkoły i może zostanie na zapisanie dziecka na szkółkę piłkarską bądź na inne zajęcia dodatkowe.
Oczywiście 500+ powinno być ograniczone i zależne od dochodów rodziców. Bo jeśli rodziny zarabiające 15tys / miesiąc dostają 500+ to wtedy można mówić o patologii.
wychowalismy 2 dzieci bez 500plus skonczyly studia i dalo sie
Skad zalozenie ze ktos kto pobiera 500+ jest nierobem????Maly czlowieczku przeciez to tylko dodatek
Jaśniak ty jesteś debilem
Rodzina zarabiajaca 15 tys odprowadza w podatku i zusie około 5 tys miesięcznie wiec dlaczego maja im zabrać 500+ a Tobie ktoś broni zarabiać 15 tys skoro inni moga
W wątku chodziło mi nie o osoby potrzebujące tylko o grupe ludzi pobierających pieniądze a nie pracujących z lenistwa.
KazikS - Jeśli chodzi Ci o ludzi nie pracujących z lenistwa. Wiedz że pobierają wiele innych świadczeń, lokale socjalne, darmowe posiłki od MOPsu, itd. a Ty czepiłeś się tego 500+.
Poza tym z kąt wiesz że ktoś nie pracuje z lenistwa?? Na podstawie plotek ??
Nie przeszkadza mi 500+ a jedynie osoby ktore nie pracuja bo im sie nie chce lub nie oplaca jezeli dostaja łącznie powiedzmy 1,5-2k świaďczeń.
I ciekawy jestem czy pójdą do pracy jeżeli faktycznie program 500+ zostanie wstrzymany.
A swoją droga pisze sie z kąď a nie z kąt.
Tacy zawsze byli i beda swiata i ludzi nie zmienisz Wiec nie jecz frustracie Zajmij sie czyms pozytecznym
Pisze się skąd.
Patrz... Koniec świata.... Co się stało, żeś zaczął po ludzku gadać? Wigilia? :)
Nie mamy raczej złudzeń co do nawrócenia jaśniaka13, bo nawrócenie nie odbywa się z dnia na dzień. Stawiam na nieudaną próbę przejęcia kontroli nad przepływem, a raczej odpływem elektoratu (w celu ego zahamowaniea) przy urnach na skutek poniżania przez KWW ludzi dla których świadczenie 500+ nie jest żadną jałmużną, jak określił je przewodniczący klubu KWW Górczyńskiego, niejaki pan Łata.
Jaką opcję reprezentuje jaśniak13 masz tu
"Odp.: Czeski film w ostrowieckim szpitalu!
Namiot pożyczył były starosta na ryby i do tej pory nie oddał ;)
Gość_Jaśniak13"
Wtedy te patole jak ich nazywasz przyjdą i zabiorą Tobie. Bieda prowadzi do ubóstwa i anarchii 10:44.
wtedy ja im przetlumacze najpierw z głowki ze zle trafili