No fakt ,przymusu nie ma ale teraz sobie trzeba wyobrazic sytuacje,że 80 % -90% zaproszonych odmawia a koszty poniesione . Bylaby obraza do konca zycia na tych co nie przyszli bo przecież wowczas najprawdopodobniej nie doszłoby do zarażenia . I tak źle i tak nie dobrze. Znam przypadki, ze odwolane zostaly wesela do przyszlego roku. I to jest najrazsądniejsze rozwiązanie. Wg. Mnie zorganizowanie w tym czasie wesela to skrajna nieodpowiedzialnosc brak wyobraźni .
Tak się dzieje gdy kasa jest ważniejsza od zdrowia i bezpieczeństwa ludzi.
Właśnie o to chodzi ,ze wesele powinno być odwołane a nie narażać ludzi . W tylu domach teraz jest strach . Nie wiem jak w tej sytuacji czuja się młodzi ale ciekawe czy maja poczucie żeby kontaktować się z tymi chorymi i zainteresować się jak się czuja . Sami nie pomogą nikomu bo są chorzy ale to by było odpowiedzialne zachowanie .
Wszystkim weselnikom chorym współczuje i wracajcie do zdrowia !
Przecież przełożyć wesele to nie jest problem a wiadomo co będzie za rok Może być jeszcze gorzej Tyle wesel już było i jakoś cisza była teraz to może pech że akurat zarażeni byli na tym weselu
Jak cisza . W telewizji ciagle mówią ze są zakażenia na weselach . Odkąd wesela się zaczęły to są na nich ofiary zakażone tym syfem. Wesele w cieniu pandemii po co go robić . Ale jak ktoś jest mądry to odwoła . A tu ważny czubek swojego nosa i pokazania się .
Problem w tym, że to nie kończy się na weselu. Teraz konsekwenscje ponoszą osoby, które o weselu nawet nie słyszeli. Pracownicy pozamykani, zakłady pozamykane. Myślenie nie boli, a przypadku organizacji wesela było do przewidzenia.
Ludzie w wojne tyle musieli się wielu rzeczy wyzbyć i przeżyli .Atu raptem pare miesięcy i nie potrafia sie dostosować,bez wczasów zbiorowisk masowych i wesel mozna jeden sezon wytrzymac.No ale poco...
Wesela na 200 osób można robić gdzie największe zbiorowisko,a w sklepie bez maseczki nie można i łapią mandaty,nie głupota?
Potwierdzony przypadek na hucie. Konkretnie na WOM. Małżonek pani z Zusu.
To i dzieci pewnie także i najbliższa rodzina.Wspólczuję.Wom także będzie na kwarantannie jak ZUS?
Ma ktoś może już wyniki z wczorajszego naboru na KSZO? Pytam bo ja niestety też dostałam rykoszetem i jestem uwięziona w domu. Plany wakacyjne, wczasy wszystko daje w łeb. Nie daj Boże jakby musieli hutę zatrzymać ile to ludzi na kwarantanne trzeba by wysłać.
wszyscy weselnicy muszą być badani?macie przykład i rezygnujcie póki wcześniej z wesel a nie chytrzycie się na pieniądze i rozgłos z pompą
Nikt was na siłę nie ciągnął na wesela,macie swój rozum,a teraz płacz i wyrzuty sumienia,współczuję
Najgorsze jest to że są setki ludzi którzy nawet o nim nie słyszeli a teraz tak jak ja muszą siedzieć w domowym więzieniu :-(
11:11 miałeś już gościu wizytę smutnych panów w radiowozie? Codziennie będziesz miał. Będziesz się czuł jak morderca, który jest uwięziony. Niedlugo będą opaski jak więźniom zakładać na nogi, żeby nie wychodzić nigdzie. Piękna tresura państwa, piękna.
Zgadzam się z przedmówcą, miłość nie zaniknie a kłopotów co nie miara. Ludzie dajcie spokój z dużymi imprezami. Poczekamy do znalezienia leków i wtedy będzie OK.
Idź doo lasu, zbuduj lepiance i siedź w niej do czasu aż wirus minie. A nie będzie to szybko. Tak was państwo za gęby trzyma, a sami mają wszystko w tylnej części. Zapraszał Pinokio na wybory i mówił, że wirusa nie ma się co bać? Bo nie ma się co bać. Wirus nigdy nie zginie, bo on był już od dawna z ludźmi, odkąd tylko życie powstało. Tu chodzi tylko o zamykanie ludzi w domach.