16:33 - PISZESZ "KTOŚ CZEKA NA MIŁE SPOTKANIE PODCZAS TEJ UROCZYSTOŚCI". No to się doczekały niektóre osoby, bo wesele w dzisiejszym czasie to faktycznie miła i jedyna okazja do spotkań, tylko to nie spotkanie paru osób, ale spęd ciotek, wujków, pociotków i znajomych rodziców, których czasem państwo młodzi widzieli raz czy dwa razy w życiu. Trzeba zdawać sobie sprawę, że naraża się nie tylko siebie, ale też innych, chociaż jak dla mnie winę ponoszą tylko i wyłącznie uczestnicy, którzy zdecydowali się tam być, a potem przenieśli ten problem na współpracowników, sąsiadów, rodzinę i wszystkie inne osoby z którymi się spotykali po weselu.
Ma być wykonane 170 badań do środy, więc chyba będą badać zakłady pracy.
https://www.lokalnatelewizja.pl/wiadomosci/21677,sanepid-nie-tracmy-czujnosci
Nie będą badani wszyscy pracownicy wymienianych w mediach 3 firm. Będą badane jedynie osoby, które miały bezpośredni kontakt z osobami zakażonymi. To jest info z sanepidu.
To pomysl jak by oni zareagowali jakby najbliższa rodzina odmówiła ,jaka obraza na rodzine ,znajomych i przyjaciół . Nie znasz ludzi ...
Nie wiadomo baranie czy ty jesteś w chorobie..tuman jeden z ciebie
Skoro korona to wirus grypy to jak można go przejść bezobiawowo grypę też można przejść bezobiawowo?
A jak widzisz wesele bez masek to nie wzywasz policji? Szok!!!
Przez takich idiotów jak 19:57 właśnie Polski już nie ma.
Wczoraj 19:26-nie pisz głupot, wirus grupy wywołuje grypę,wirus żółtaczki wywołuje żółtaczkę, wirus HIV wywołuje AIDS,wirus korona wywołuje COVID 19.....itd. I nie pisz, że to jest grypa, bo to nie to samo! Aczkolwiek, może dawać podobne objawy!!!!
Prawda jest taka, że wirus prędzej czy później dopadnie 60-70% społeczeństwa. Znam parę młodą i ostatnią cechą która mogłaby przyjść mi na myśl to ,,chciwość". Jeśli nie znają państwo sytuacji to apeluję o nierozpowszechnianie nieprawdziwych informacji i bezpodstawnych oskarżeń.
Zakażenie zostało wykryte stosunkowo późno - prawie dwa tygodnie po weselu, więc mogło nastąpić u kogokolwiek w rodzinie czy znajomych już po imprezie. Kto nie spotyka się w gronie rodzinnym na ,,niedzielny obiadek" po sobotnim spotkaniu z przyjaciółmi niech pierwszy rzuci kamieniem. To wesele (nieegoistyczne i bez ,,pompy" miało po prostu pecha jak kilka innych. Przypomnę, że dyskoteki, kluby nocne już ruszyły, więc polecam energię włożyć w ochronę siebie i swoich dzieci. Wszystkim życzę dużo zdrowia i więcej uśmiechu.
Moja rodzina od marca nie spotyka się
Na niedzielne obiadki mamy czas. Przyjdzie czas bezpieczny.
Więc nie pisz gościu takich bzdur
Tym bardziej nie czas na organizowanie wesel.
Narażanie innych którym to wesele jest obojętne.
I ile mają radości z tego?? Oby sumienie jeszcze kiedyś się nie odezwało.
Zdrowia dla weselników ich znajomym i rodzinom. Cały łańcuszek ludzi w Ostrowcu.
Mimo wszystko brak zdrowego rozsądku.
Mniej tv, albo oglądaj coś wartościowego, a nie propagandę...
K...wa kiedy te wyniki z poniedziałku? Podobno już nie ma koronki a oni mnie uwięzili w domu, żebym jeszcze był na tej imprezie to bym zrozumiał :-(
Dzwon do podzamcza Chęcińskiego i pytaj, bo w innych laboratoriach nie dostaniesz żadnej informacji
Bardzo dobre słowa !!