Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Covid-19 w psp. 5

Ilość postów: 114 | Odsłon: 6373 | Najnowszy post
  • Covid-19 w psp. 5

U nauczyciela ostrowieckiej PSP nr 5 potwierdzono zakażenie koronawirusem. Kwarantanną objęto uczniów sześciu klas i dwóch innych nauczycieli - w sumie blisko sto osób. Szkoła przechodzi na nauczenie hybrydowe.

Gość
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Covid-19 w psp. 5

A kto sie orientuje czy jak ktos jest na kwarantannie to ma usprawiedliwiona nieobecnosc w pracy czy zwolnienie chorobowe?

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Zwolnienie

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Ile płatne? 100 czy 80%? Powinno być 100% bo przecież izolują mnie wbrew mojej woli. Kto odda mi stracone 20%?

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

Odp.: Covid-19 w psp. 5

Wysłać foliarza do tego nauczyciela by pogadał z nim i stwierdził, że to bujda.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

Zaczęło się i u nas, można się było spodziewać takiej sytuacji. Szkoda tylko dzieci bo nie wyobrażam sobie żeby uczniowie siedzieli teraz kilka godzin w maskach. Dorosłym ciężko oddychać:-(

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Ojej będziecie idioci teraz na niej psy wieszać i wypisywac.Moze jutro idioto ciebie dopadnie i będzie o tobie głosnośno?Współczuć wam rozumku.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

KOMUNIKAT DYREKTORA PSP NR 5 W OSTROWCU:

"Szanowni Rodzice i Uczniowie,

w związku z potwierdzeniem zarażenia wirusem COVID-19 u jednej z nauczycielek, od 27 września br. w placówce wprowadzone zostały wszystkie procedury mające na celu zapewnienie bezpieczeństwa uczniów i pracowników. Kwarantanną objęte zostały klasy mające bezpośredni kontakt z chorym nauczycielem i wprowadzone zostanie dla nich nauczanie zdalne. Pozostali uczniowie i nauczyciele przychodzą do szkoły stosując dotychczasowe zasady BHP"

- dyrektor, Marta Dobrowolska-Wesołowska.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 9

Nie zauważyłem żeby ktoś tutaj miał pretensje do nauczycielki, bo niby o co. Zdaża się wynik pozytywny, mimo że człowiek uważa. Najważniejsze żeby przeszła bezobjawowo i bezproblemowo. Szkoła będzie otwarta a dzieci z kilku klas będą uczyć się zdalnie. Zdrowie Najważniejsze.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Moi znajomi siedzieli miesiac w domu bo raz mieli dodatni raz ujemny i tak do kilku badań. Także tego... Na szczęście bezobjawowo i łagodnie to się zakończyło.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

16:12 - dlaczego ze swoimi sądami wybiegasz naprzód. Ten kto odważyłby się jak to napisane "psy wieszać" to jest zupełnym idiotą. Tylko współczuć takiej osobie i innym którzy będą musieli odbyć kwarantannę. Jak to się mówi: nie znamy dnia ani godziny i w takim przypadku wszelkie plany, sprawy, praca, obowiązki idą na dalszy plan, bo zdrowie jest najważniejsze. Wiele rodzin może być nie przygotowanych na taką sytuację, bo nie zawsze mamy zrobione zakupy na 10 dni, pozałatwiane sprawy w pracy, zastępstwa, itd.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Mamy to, jupi.

ForumowyIdiota
                Zgłoś
                Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 15

Gościu, co to za wirus? grypa? przeleży i przejdzie, albo i nic sie nie będzie działo. Ludzi ponad 100 na kwarantanne, zamykać wszystko trzeba. Ludzie z głodu będą zdychać, będą zwalniani z pracy. Pandemia niszczy naszą gospodarkę, a nie nas. Wirusy były, są i będą z nami od zawsze, a ten jest jak każdy inny związany z grypą . Poszukaj sobie danych na temat zgonów w Polsce związanych z zapaleniem płuc i zobaczysz różnice. Do któregoś września bez chorób współistniejacych zmarło z powodu Covid - 311 osób, a w zeszłym roku z powodu zapalenia płuc tylko w Polsce - 12 tys.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Ponad 100 to dzieci na kwarantanne+ domownicy

Jej jupi wczoraj do mnie dzwonili że szkoły i pani dyrektor informuje mnie ze mam od niedzieli kwarantanne, no parskłem śmiechem jakie uprawnienia dostali nauczyciele czy dyrektorzy szkół.... Trzeba iść dzisiaj zakupy zrobić bo może mi ktoś na piśmie to da, wtedy ok....

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 59

Współczuję tak ubogiej wyobraźni...

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 13

Ciekawe dlaczego miała badanie robione. W marketach wirusa nie ma, więc może tam trzeba przenieść szkoły?

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Jestem za.

ForumowyIdiota
        Zgłoś
        Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -