Stawiam na Radka Moskala – kandydata do Rady Miasta z okręgu nr 2, lista nr 4, pozycja 2!
Pan Radek, to człowiek, który nie tylko potrafi, ale chce i może bardzo dużo zrobić dla naszego miasta Ostrowca Świętokrzyskiego. Jego dotychczasowe osiągnięcia w pracy z młodzieżą mówią same za siebie. Wychował ponad 40 olimpijczyków Olimpiady Wiedzy Technicznej, Turnieju Młodych Mistrzów Techniki, Olimpiady Innowacji Technicznych. To Jego uczniowie zajęli I miejsce w Polsce w TMMT (2007). Jest ogromnie skuteczny w działaniu, nie boi się podejmować trudnych wyzwań, często rozwiązuje problemy pozornie nie do rozwiązania.
Profesor Radek, to wizytówka naszego miasta na arenie ogólnopolskiej. Nauczyciel Roku 2009. Zdobył dla swej szkoły i uczniów wyjątkową tablicę (jedyną w naszym mieście) – „SZKOŁA NA MEDAL” oraz nagrody za około 100 tys. zł, w tym pracownię multimedialną.
Żadnych nauczycieli i lekarzy. Stop korupcji i szarej strefy.
Teraz już wiem dlaczego właśnie na tym forum tak mocno się reklamuje Jan S. (nazwisko znane prokuraturze, ABW i prasie) Bo niestety poziom wypowiedzi ludzi tutaj (na szczęście nie wszystkich) jest tak bliski do jego poziomu i jego popleczników. Szczepan999 napisał o Panu Radku. I jakie "odpowiedzi"? Sami "myślący" widzicie. "Nie, bo nie" ŻENADA!!!!!
Znam i popieram. Super belfer. Z nim stary dobry THM nie zginie, jakby się nie nazywał.
Wyjątkowo dobrze zorganizowany i merytoryczny człowiek a przy tym da radę i pożartowac.
Jeśli ktoś z Was jest jeszcze niezdecydowany, to przedstawiam dodatkowe informacje na Jego temat.
Pan Moskal, to jeden z 9-ciu członków Kapituły Nauczycieli Roku i jedynym nauczycielem przedmiotów zawodowych w tym zacnym gronie.
Reprezentował nasze miasto i województwo na spotkaniu wigilijnym Prezydenta RP z osobami, które w naszym kraju czynią rzeczy niecodzienne – pomimo różnych trudności i przyziemności potrafią myśleć o innych. Nierzadko też swoim talentem zarażają innych, a wiedzą się dzielą.
Wraz z Prezydentem RP wręczał Panu Markowi Golce - Nauczycielowi Roku 2010 „Złotą Kredę”, a z Minister Edukacji Narodowej statuetki „Przyjaciel Szkoły” – Markowi Kamińskiemu i Jasiowi Meli – zdobywcom obu biegunów.
Osobiste kontakty Pana Radka z przedstawicielami światowych firm i koncernów branży automatyki i mechatroniki oraz profesorami wyższych uczelni, niejednokrotnie absolwentami THM-u pozwalają mu na pozyskiwanie sprzętu techno-dydaktycznego za darmo lub za przysłowiową złotówkę.
Mam prośbę. Znam Pana Moskala jest faktycznie rewelacyjnym wykładowcą i świetnym człowiekiem. Natomiast drogi szczepanie999 jeżeli już robisz reklamę Panu Moskalowi i jeżeli dotyczy ona wyborów samorządowych to...zmień argumenty!! Po przeczytaniu Twojego wpisu miałem wrażenie, że są wybory Najlepszego Nauczyciela (de facto zdobył Nauczyciela Roku). Przedstawiłeś Go jako świetnego nauczyciela, ale tak naprawdę nic nie napisałeś o jego programie, predyspozycjach do pracy w samorządzie..zupełnie nic! Napisałeś, że rozwiązuje problemy pozornie nie do rozwiązania...tak zgadza się jeżeli chodzi o układy cyfrowe i automatykę. Proszę Cię drogi szczepanie999 nie rób tak marnej reklamy wyborczej temu Panu, bo Go krzywdzisz tym. Wystarczyło napisać hasło, że popierasz go w wyborach, Ty zagłosujesz na niego itp. i czekać na reakcję, na dyskusje. Nie ma co się dziwić, że potem pojawia się różne obraźliwe i często niezgodne z prawdą wpisy.
Panie Radosławie trzymam za Pana kciuki. Wierzę w to, że ma Pan duże poparcie. Znam Pana poglądy i stosunek do pewnych spraw. Jeżeli Pan będzie na zebraniach Rady taki jak na zajęciach to reszta ma...przechlapane :) I tak trzymać :)
To pisałem ja...gość od drzwi do zaplecza :)
Przepraszam BARDZO! Zagalopowałem się!
Przede wszystkim przepraszam mojego ulubionego byłego psora :)
A oto program Pana Radka (to co wyczytałem z Jego ulotki):
1. maksymalne wykorzystanie funduszy unijnych w latach 2010-2013,
2. przyciągnięcie do naszego miasta nowych inwestorów z branży przemysłowej,
3. poprawa infrastruktury komunikacyjnej miasta i powiatu,
4. zapewnienie nowych miejsc pracy dla absolwentów szkół średnich i wyższych,
5. promocja regionu na arenie ogólnopolskiej i międzynarodowej.
Podejrzewam jednak, że ma jak zwykle "furę" innych pomysłów!
Trzymam kciuki Panie Radku :)
Wszystko ładnie i pięknie, tylko do jasnej cholery JAK on chce to zrobić?
Obiecuję WSZYSTKO, WSZYSTKIM do wyborów :)
Wielu się rozczarowało, oby pozostał w szkole, bo straci WSZYSTKO jak zostanie radnym :) Będzie miał problem z goleniem :)
Ma swoje sposoby! A teraz jeszcze szerokie kontakty :)
Czasami przecieraliśmy oczy z niedowierzaniem, że udało mu się to, czy owo załatwić. Wspomnę np. falownik, który zalatwił za 3 PLN, gdy cena katalogowa wynosiła około 1000 EURO. Ale takich przykładów mógłbym podać dość dużo.
Jemu się po prostu chce i jest bardzo skuteczny w tym co robi!
Z tego co wiem, to podczas studiów, chyba przez trzy lata
(może się mylę) zarządzał Agencją Almatur w Kijowie.
Szczepan ile bierzesz za taką promocje dogadamy się :) chyba że to pan Radek to jedzie za darmochę :)
Dlaczego od razu pada pytanie: Ile bierzesz? A nie można zrobić czegoś bez brania czegokolwiek, po prostu z ludzkich pobudek. Z szacunku dla drugiego człowieka. Nie mam ochoty ciągnąć tego tematu. Jeśli masz "Gościu" ochotę i trochę czasu, to zerknij jak pan Radek promuje swoich uczniów, a przy okazji godnie reprezentuje nasz THM i nasze miasto. Komentarze są chyba zbędne. Wystarczy obejrzeć zdjęcia na stronie:
http://www.akademiainzynierska.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=61&Itemid=65
Nie znam Go jako nauczyciela, ale jako odpowiedzialnego Człowieka,
wie co robi !
Znam Radka od ponad 25 lat! Razem studiowaliśmy na Politechnice w Kijowie. Razem też przeżyliśmy katastrofę w Czernobylu. Tak w linii prostej mieliśmy do elektrowni 90 km. Wszyscy obcokrajowcy, studiujący na naszej polibudzie wtedy wyjechali! My zostaliśmy! Nawet byliśmy razem na słynnym etapie Wyścigu Pokoju, który w tym czasie zawitał do Kijowa. Od czasu do czasu mam przyjemność się z Nim spotykać. I nie mogę tego zrozumieć, że minęło już tyle lat, a On się w ogóle nie prawie postarzał - ale to chyba dzięki współpracy z młodzieżą. Nie wspomnę już o Jego fantastycznych dowcipach. O tym do tej pory wszyscy nasi koledzy wspominają z łezką w oku, a
niejednokrotnie płacząc ze śmiechu :) Dowcipy, dowcipami :) Radek potrafi być też cholernie poważny! A wtedy jest skuteczny do bólu i nigdy nie odpuszcza jeśli się czegoś podjął!
Przeczytałem to co piszecie, ale jednak muszę stwierdzić jednoznacznie: On nie musi niczego udowadniać! Świadczą za niego sukcesy jego wspaniałych uczniów, a potem absolwentów Waszego THM!!! Takiego Nauczyciela, Pedagoga i Obywatela - tylko Wam pogratulować!!! Weźcie to sobie do serca! Wasza obecna władza chyba jeszcze Go nie zauważyła, albo stara się pomijać!!! Zresztą jeśli Wy przeoczyliście pewien fakt, to ja chyba nie. Dlaczego Radek był zaproszony na Dzień Edukacji Narodowej na Zamek Królewski w Warszawie, a w Ostrowcu pies z kulawą nogą, na obchody DEN, go nie zaprosił? Wiecie dlaczego ... ?
Kolego Artur-jeżeli Moskal jest dobry w tym co robi,to niech tak zostanie! To nie ma żadnego przełożenia,aby był dobrym radnym.
Na marginesie-Ostrowiec jest chyba ewenementem w kraju,gdzie większość rządzących to nauczyciele! A jakie jest nasze miasto.każdy widzi...
A czy pamiętacie wystąpienie Radka na Radzie Powiatu dwa lata temu w sprawie remontu THM-u? Widzicie jak szkoła wygląda w tej chwili? Świadczy to chyba o jego skuteczności! Dużo zostało do zrobienia ale myślę, że on jest tą osobą, która nie tylko mówi ale i działa!!! Nie tylko myślę, ja to WIEM!!