Psycholog dziecięcy w Ostrowcu Św
a poco mu psycholog??????/takie male dziecko rozumuje po swojemu i jeszcvze ma swój swiat.No chyba ze chcesz wydac kase
Skoro pyta to musi mieć ważny powód, po co się wymądrzasz?
O dziecięcym nie słyszałam ale jest dobra pani psycholog w Denkowie, gdzie gabinet ma dr Szaginian. Można tam iść i zapytać o psychologa dziecięcego Może poleci kogoś.
jest poradnia psychologiczna na sienkiewicza ( naprzeciwko Broniewskiego) i jeszcze w Norwidzie ( chyba w internacie maja gabinety)
W internacie na Żeromskiego jest poradnia dla dzieci i młodziezy. Są psychologowie i pedagodzy. Nawet z rocznym dzieckiem mozna isc na takie badanie, ono całkiem inaczej wygląda niz dla dzieci starszych. Tam panie znają sie na tym.
Polecam poradnię psychologiczno-pedagogiczną na ul. Żeromskiego.
Szaginian to psychiatra osły. Tak jest poradnia psychologiczno-pedagogiczna przy IV liceum (Norwid) tam są psycholodzy dziecięcy.Przyjmuje tam bardzo dobra pani psycholog dziecięca mgr Jachimska.Miałam z nią zajęcia z psychologii rozwoju dziecka.Możesz do niej się wybrac, ale również są tam inni psycholodzy
aaa:) Ty lepiej naucz się czytać ze zrozumieniem zanim nazwiesz kogoś osłem. Nikt tu Szaginiana do dzieci nie polecał.
A Jachimska faktycznie świetna psycholog.
a piszecie bzdury!!!!!!!!!Jachimska to może zna się dobrze na teorii a nie na prowadzeniu dzieci!!!!!!!!!!!!!!!!!taki z niej psycholog jak z koziej d... trąbka!!!!!!!!!!już lepsza psych.przyjeżdza do Szaginiana ma owszem pryw.praktykę ale jest baaaardzo dobra>
Jachimska na niczym się nie zna od niej z daleka
jeśli ktoś idzie z rocznym dzieckiem do psychologa to raczej nie dziecku jest potrzewbny psycholog tylko rodzicom .
Wielu dszieciom w tym wieku jest potrzebny psycholog, dorośli często nawet nie zdaja sobie sprawy z tego jak dzieciaki przezywają wszystko to co się dziueje wokoło nich.
Przykładem są dzieci alkocholików, znerwicowane już w wieku dwóch lat...to nie mija, tego się nie zapomina, to zostaje zapisane w ich podświadomosci i któregoś dnia wyjdzie.
sama myslałam o psychologu jak urodziłam synka, a starsza córka była strasznie o niego zazdrosna, teraz synek ma 14 miesięcy i już się oboje kochają, ale na poczatku bałam się ich zostawiać samych
Co za ignorancja, np. autyzm wczesnodziecięcy diagnozuje sie w tym wieku. Wtedy są najlepsze efekty terapii. nie wypowiadaj sie na tematy o których nie masz pojęcia!
Pan albo pani psycholog weżmie dziecko na rozmowe? To właśnie dorosłym jest potrzebny psycholog żeby wiedzieli jak z dzieckiem postępować jak na zachowania dziecka reagowac,na co zwracać szczególną uwagę a na co nie . Każde dziecko jest inne każde inaczej się rozwija, U trzylatka można przeprowadzić badania i wyjdzie co wyjdzie bo jest bardziej kontaktowe niż dziecko roczne,
Tu nie chodzi o rozmowę, dobry psycholog potrafi u tak małego dziecka zauważyć niepokojące zachowania. Badanie polega na obserwacji dziecka podczas zabawy. Tylko w naszym mieście diagnozuje, się dzieci tak późno, że ciężko z nimi cokolwiek zrobić. Gdybym nie wiedziała o tym nie zabierałabym głosu na forum.
no właśnie u nas w ostrowcu to tylko sami specjaliści /a u rocznego dziecka o odchyleniach w rozwoju to może stwierdzić lekarz pediatra i jak jest coś nie tak to daje skierowania na badania dalej ,a psycholog to tylko może rodzicom poradzić jak wychowywać dziecko Tylko trzeba się liczyć z tym że większośc psychologów umie wszystko w teorii a dzieci są różne i najlepiej poszukać specjalistę Który pracuje w ośrodkach terapeutycznych z dziećmi i poświęci więcej czasu na obserwację.ostrowiec omijać z daleka bo po godzinnym teście z mojego dziecka zrobili idiotę . że nawet podpisać się wg nich miał nie umieć a chodzi do szkoły i sobie radzi i .....