Witam,czy ktoś może ma numer tel,lub dokładny adres psychologa dziecięcego?Bardzo mi potrzebny i będę wdzięczna za informacje.Ew jeżeli ma ktoś namiar do Pani Marii Sikorskskiej to proszę dać namiar.
Z góry dziękuję i pozdrawiam!
polecam pani pania jolante pisułe z poradni w internacie przy 4 lo to doswiadczony psycholog dzieciecy prowadzi dzieci w wieku przedszkolnym .sama z synkiem korzystałam z jej usług i poprawa była duza po jednym spotkaniu .syn miał 4 lata jak zaczelam z nim do niej chodzic.pozatym w tym internacoe jest wielu innych profesjonalistow takze napewno nie zostawia cie bez pomocy.powodzenia
Polecam psychologa dzięcięcego bardzo cenionego nawet w kielcach panią Jachimską .przyjmuje w poradni psychologiczno-pedagogicznej w Ostrowcu obok IVLO.Zajmuje się tylko psychologią rozwojową dziecka.polecam
a czy to jest poradnia prywatna czy na nfz? trzeba miec skierowanie najpierw od pediatry?
tj. placówka oświatowa i jest publiczna tzn bezpłatna. proponuję najpierw iść się zapisać i wtedy panie powiedzą jakie dokumenty będą potrzebne już na wizytę z dzieciaczkiem.
Tylko nie ta pani, dobry psycholog to na pewno nie w Ostrowcu. jak najdalej stąd jeśli chcesz pomóc swojemu dziecku.
No pani Jachimska "wybitny" specjalista, ceniony nawet w Kielcach. niesłychane. Chyba musi być zbieżność nazwisk.
czy ktoś zna i miał styczność z panią pedagog K.GÓRNISIEWICZ proszę o opinie
Polecam Panią mgr Lipiec z poradni psychologiczno- pedagogicznej w Ostrowcu, wizyty(konsultacje) są bezpłatne
Gdyby dzieci autystyczne były diagnozowane właśnie w takim wieku ich rokowania byłyby sto razy lepsze. Jeżeli coś jest niepokojącego u rocznego dziecka to już trzeba szukać pomoc. BYLE NIE W OSTROWCU!!!!!!!!
Niestety Gość z godziny 20:55 ma rację. Już u rocznego dziecka można zaobserwować objawy. W mojej rodzinie jest kilka przypadków autyzmu i zachowanie autystycznego dziecka odbiega od zachowania w pełni zdrowego dziecka. Lepiej dmuchać na zimne, niż diagnoza ma być za późno postawiona. Niestety jest tak, że rodzice nie zauważają lub nie chcą zauważyć odmiennego zachowania dziecka - w sumie każde dzieciątko jest dla matki czy ojca na swój sposób idealne. Z tego co wiem to w Ostrowcu póki co nie ma dobrego specjalisty. Kuzyni jeżdżą do Kielc, Warszawy i Krakowa. Jest to oczywiście bardzo kosztowne, no cóż czego się nie zrobi dla dziecka. Pozdrawiam wszystkie osoby zmagające się z tą chorobą. Wiem jak bywa ciężko.
Byłam dzis u Jachimska to potwor dla dzieci i dorosłych robi z ludzi wariatow,kobieta bez usiechu!!!!
Podaję numer telefonu do PPP 41 2665944.
Potrzebny numer do Pani Marii Sikorskskiej,jeżeli ktoś mógłby podrzucić tutaj tą informację to ja bardzo proszę!!!
na ul .Sandomierskiej otwarto nowy punkt MOTYLEK,To Poradnia Psych- Pedag., w której jest psycholog i logopeda, m.in.
Widziałam w szkole ultokę. Napisano tam, ze przyjmuja dzieci od 3 lat właśnie.
oczywiście prywatna instytucja.
Z psychologami jak z lekarzami. Setki pacjentów na TAK i setki na NIE. Mądry rodzic wysłucha każdego psychologa i sam wyciągnie wnioski. Głupi pójdzie, ale jeśli usłyszy diagnozę nie po swojej myśli to będzie obsmarowywał na forum specjalistów,którym do pięt nie sięga wiedzą, doświadczeniem, a przede wszystkim zdystansowanym spojrzeniem na dziecko. Gdy mamusia pójdzie z dzieckiem i usłyszy, że oprócz problemów np. z mową, uspołecznieniem, emocjami jest jeszcze upośledzenie umysłowe to zamiast zająć się dzieckiem zrobi wszystko, by wystawić jak najgorszą opinię psychologowi. Tylko czy taka mamusia jest na pewno " w normie"? Wątpię
Jakie są objawy autyzmu u rocznego dziecka?
Poradnia psychologiczno pedagogiczna koło Norwida