Lekarz powinien to ocenić.
objawy autyzmu...hm...każde dziecko jest inne, wejdz sobie na internet poczytaj uwaznie na ten temat. objawem moze być ciągle oglądanie rączek czy kręcenie zabawką dookoła tylko teraz pytam, które małe dziecko nie ogląda sobie łapek lub jesli ma pokazane, że coś się kręci nie robi tego samego...
dlatego autyzm ciężko zdiagnozować
Pani Jachimska jest bardzo dobrym specjalistą, diagnozowałam u niej swoje bliźniaki już w pierwszym roku życia. I wiadomo, że badanie nie polegało na rozmowie z dziećmi, a na obserwacji zachowania dzieci po podaniu np. odpowiedniej zabawki w jaki sposób jest chwytana, czy rysuje i co rysuje, co mówi, itp. Robi także wywiad z matką na temat zachowania dziecka na co dzień. Daje wiele cennych wskazówek, podsuwa pomysły na zabawy stymulujące rozwój. To świetny specjalista, znam ją jeszcze z czasów studiów. Może nie jest lalunią nadrabiającą uśmiechem i żartem braki w edukacji, ale w końcu to psycholog. Idziemy do niej z problemem i poważnie jesteśmy traktowani. Wszystko zależy z jakim nastawieniem my do niej pójdziemy.
na ul .Sandomierskiej otwarto nowy punkt MOTYLEK,To Poradnia Psych- Pedag., w której jest psycholog i logopeda, m.in. Czy mógłby ktoś podać telefon do tej poradni bardzo proszę:)
To na Sandomierskiej to Gabinet pedagogiczno-terapeutyczny...nie ma psychologa w tamtym roku byłam....nie wiem czy jeszcze istnieje
A czy Jachimska przyjmuje osoby dorosłe?
Czy ktoś mógłby mi dać konkretne namiary na dobrego psychologa dziecięcego?? Jestem z poza Ostrowca i interesuje mnie jak najszybsza wizyta,może być prywatna.