Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Czy przedszkola żłobki otworzą się od 6 maja?

Ilość postów: 80 | Odsłon: 2239 | Najnowszy post
  • Czy przedszkola żłobki otworzą się od 6 maja?

Witam macie jakieś informacje jak zapatrują się żłobki i przedszkola na otwarcie się od 6 maja? Szczególnie myślę o Pajacyku. Co# wiecie.

Gość
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Czy przedszkola żłobki otworzą się od 6 maja?

Mam nadzieję, że Prezydent nie pozwoli na to, by dzieci MUSIAŁY chodzić do przedszkola.

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Może co niektórzy nie mają wyjscia i muszą posłać dzieci do przedszkola i wróćić do pracy? Może też myślą racjonalnie i nie poddały się psychozie i żyją jak przed tą epidemią? Nie będą musiały.Twojego nikt nie zmusi. Jeśli nie musisz/nie chcesz pracować możesz się zamknąć z dzieckiem w domu. Wielu z nas jednak chce wrócić do normalnego życia. Dzieci też zapewne tęskną za przedszkolem/szkołą. Moja nastoletnia córka mimo, że codziennie spotyka się z koleżankami chciałaby wrócić do szkoły, zresztą większość dzieciaków nie jest zadowolona z edukacji online. Niech wszystko wróci do normy i mam nadzieję, że normalnie będzie za chwilę.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Ok, to zacytuj tu opinię lekarza (nie polityka) który twierdzi, że można już bezpiecznie zaprowadzić dziecko do żłoba lub przedszkola.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 5

Odp.: Czy przedszkola żłobki otworzą się od 6 maja?

A Ty myślisz, że jesteś jedyna, która marzy o powrocie do normalności?? Z tego co wiem, wirus jest i dopiero się rozkręca, ludzie co 3 osoba nie chodzi w maseczce, wybuch epidemii jeszcze przed nami, idiotyzmem jest otwieranie przedszkoli, gdzie o reżimie sanitarnym możemy pomarzyć. Trochę oleju w głowie. Cały świat chciałby, żeby to minęło, ale jeśli zaczniemy teraz żyć jak przed epidemią to zachoruje w jednym momencie miliony osób i wtedy zacznie się walka o respirator i miejsce w szpitalu.

Gość_Rut
          Zgłoś
          Odpowiedz

Wpisz w google covid-20.... Widzę, że już się nim zaraziłaś.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 7

Sugerujesz, że dzieci nie powinny już w ogóle wracać do żadnych placówek oświatowych? Wiem, że o wygodna opcja, że płacą za siedzenie w domach, ale wielu z nas musi pracować i nie ma wolnego bo jakiś tam wirus.Sama nie mam w planie dusić się pod jakąś maseczką, a tobie zdrowia życzę. Tego psychicznego przede wszystkim.Jak ta epidemia minie to psychiatrzy będą sprowadzani z Mongolii bo naszych zabraknie żeby wyleczyć z psychozy medialnej wszystkich zarażonych.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Baby chcą w domu siedziesz i najlepiej zeby panstwo za to siedzenie płaciło. To takie nieróbstwo "na bombelka"

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Do24 mają prawo. Później same sobie będą musiały radzić. Bez jaj z tym rozdawnictwem kasy za nicnierobienie.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 13

Nie chcesz się dusić pod maseczką? A co masz jakieś wyksztalcenie medyczne? Jesteś wirusologiem lub immunologiem? Wiesz kepuej niż zalecenia lekarzy?? Trudno czytania i słuchania ze zrozumieniem wymaga się od ludzi inteligentnych, coz się dziwić że młodzież nie przestrzega zaleceń skoro taki mają przykład z domu. To się nazywa selekcja naturalna, której mam nadzieję Ty padniesz a nie ktoś kogo Ty swoją nieodpowiedzialnością i glupota zarazisz.

Gość_Maks
              Zgłoś
              Odpowiedz

Martw się o siebie i swoje dzieci. Moje nie ulegają medialnym pandemiom a myślą samodzielnie. Maseczki są potrzebne tym, za których myślą media i polotycy. Powodzenia i zdrówka życzę....

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Ok, powinno być takie dobrowolne oświadczenie - nie wierzę w śmiertelność covid, w razie gdy na to zachoruję proszę mnie nie podłączać pod respirator. Z tego powodu będę chodził gdzie chcę i nie będę nosił tych głupich maseczek i rękawiczek. Myślę że byłoby to uczciwe rozwiązanie.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Respirator przy koronawirusie robi więcej złego niż dobrego. Oczywiście, że nie pozwolę podłączyć się do respiratora gdyby dopadł mnie wirus tej grypy.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 18

Haha co za tępa kobieta, wiedza biologiczną i inteligencja na najwyższym poziomie

Gość_Piter
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 19

Zalecenia lekarzy czy polityków? Widocznie nie masz pojęcia o tym co na temat noszenia niecertyfikowanych maseczek mówią lekarze.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 15

Nie to nie jest dla nikogo wygodna opcja, nie jest to wygodne dla rodziców, którzy muszą pracować w domu pełnym dzieci, nie jest to wygodna opcja dla nauczycieli, którzy często walczą z technologią aby przekazać wiedzę, nie jest to odpowiednia opcja dla prywatnych żłobków i przedszkoli które muszą zmniejszyć lub nie wypłacać wcale świadczeń pracownikom. Ale gdy zważy się te wszystkie niedogodności ze zdrowiem dzieci, to każdy normalny rodzić będzie chciał ochronić swoje dzieci.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 10

Dokument na Netflixie - Wyjaśniamy- Koronawirus

Miasto St. Louis w 1918 też zbyt wcześnie zadecydowało o skończeniu z polityką dystansu społecznego gdy epidemia Hiszpanki już zaczynała się zwijać, śmiertelność wzrosła a miasto zamknęło się z powrotem.

Uczmy się z historii.

U nas nawet jeszcze szczytu nie było.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

I? Czyli chcesz już nic nie robić tylko brać kasę na opiekę nad własnym dzieckiem? Ta kasa z nieba nie spada a tak się niektórym wydaje.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Kamo Polska Kamil Pastuszko
Branża: Elektryczne usługi