Mówię tylko, że jest za wcześniej i powtarzają to dziesiątki lekarzy. Państwo pogrywa sobie jak zwykle przerzucając odpowiedzialność na samorządy, tylko tym razem ceną jest ludzkie życie a nie stanowiska.
Turyści jeżdżą w kosmos , by móc obejrzeć ubrania kosmitów i powachac śmierdzące skarpetki astronautów
Buty nosi się jutro
Kto chce niech siedzi w domu ale bez żadnych zasiłków bo ja na wszystkich nie wyrobię a tak samo albo i bardziej jestem narażony na chorobę. No kuźwa, nie wyrobię.
Zasiłki będą dalej, mówił o tym dzisiaj minister.
No to nie wyrobię. Pierdzielę, też idę odpocząć na koszt innych. Rząd ma więc i mnie da.
Hiszpanka a nie koronawirus.
Jakim trzeba być durniem żeby porównywać grypę i sars. Na COVID umiera więcej ludzi w ciągu miesiąca niż w ciągu grypy przez rok.
Ludzie którzy tak rozpaczliwie chcą przedwcześnie powrotu do normalności mogą się na tym nieźle przejechać. To oznaka słabej psychiki nie chcą przyjąć do wiadomości ze jest epidemia choroby, która jest śmiertelna. Słabi psychicznie wymyślają teorie spiskowe i sami wierzą w te swoje bajki oderwane od rzeczywistości.
Słabi są co, co wiedzę czerpią z tv.
A jeszcze słabsi, co wiedzę czerpią z kościoła.
Też. Niestety6zarówno w kościele jak i w tv prawdy nie znajdziesz, ale szukaj jeśli samodzielnie nie potrafisz.
Na grypę zmarło o wiele więcej niż na jakiś wirus.
Powtarzasz to wkoło, tak zgadza się zmarło więcej ale w dłuższym okresie, chodzi o to aby spłaszczyć tą krzywą, jak będzie dużo zachorowań to ludzie zaczną umierać w domach, czego tu nie rozumiesz.
Ile osób zmarło w Polsce na Covid a ile zginęło w wypadkach albo zmarło na nowotwory albo na zwykłą grypę ( ale tych to podciągną pod Covid)? Nie wolno bagatelizować żadnej choroby. Pandemia a przychodnie pozamykane.
Covid jest nową chorobą, Hiszpanka była podobna.
Madki pewnie chca dalej w domach siedziec. Popieracie teraz warszafke?
https://fakty.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/polska/news-rmf-warszawa-lodz-sosnowiec-ktore-samorzady-nie-otworza-6-ma,nId,4469335#iwa_source=special
Powiedzcie mi jak to na serio bo nie mige nigdzie znalesc info od 6 maja do przedszkoli wracaja dzieci a zasilek opiekunczy jest do 4 maja co z tymi 2 dniami?
Jesli placówki na moim osiedlu jest otwarta to wtedy nie mam prawa do zasilku? Bo jedni chca dac dzieci do przedszkola inni nie? Czy jest to spowodowane ze jedno z rodzicow nie pracuje i nie ma opieki na dziecko?
Chyba jest to normalne, że jak jeden z rodziców nie pracuje, to dziecka do przedszkola nie wygonisz, ani też przedszkole go nie przyjmie.